2019. szeptember 16., hétfő

9 legdivatosabb átmeneti kabát

   Itt van az ősz, itt van újra, bármennyire is nehéz elfogadni. Szombaton nap közben még én is rövid naciban élveztem a melengető napsugarakat, de már a kocsiban lapult a váltónadrág és a meleg pulcsi. Reggel és este kifejezetten hideg van már, így elkelnek a meleg darabok ezzel együtt pedig előtérbe kerül a réteges öltözködés és az átmeneti kabátok.

Össze is gyűjtöttem nektek belőle a 9 legtrendibb fazont!


  • 1. Ballonkabát

Igazi klasszikus, ami nem hiányozhat egyetlen nő gardróbjából sem. Rengeteg stílusba beilleszthető, ha pedig vízlepergető anyagból készültet választasz jó szolgálatot tesz a nyirkos- esős napokon is. 
Legjobban a barnás árnyalatokkal vagy a feketével jársz, ha pedig öv is tartozik hozzá, akkor bármihez is veszed fel garantálod a nőies megjelenést.

  • 2. Bőrkabát

A ballonkabáthoz hasonló ikonikus darabnak számít a bőrdzseki is, ami idén a fekete mellett, mindenféle feltűnő színben is hódít majd, így könnyen vidámságot tudsz vele csempészni a szürke, őszi napokba.

  • 3. Steppelt kabát

Hol vannak már azok az idők amikor a steppelt kabát említésére az ormótlan nagy darabok jutottak eszünkbe? Az évek során sokat finomodtak a vonalai, így mára már karcsúsított és kifejezetten nőies változatok is kaphatóak az üzletekben. Sportos vagy egyszerű hétköznapi szettekhez tökéletes.
  • 4. Farmerdzseki

Azt hiszem mindenkinek ez jut az eszébe először ha átmeneti időszakról van szó. A farmerdzseki annyira beépítette már magát a ruhatárunkba, hogy azonnal érte nyúlunk, ha fel kell kapni egy könnyed kabátkát. Ha viszont ezt túl vékonynak találod reggelente, akkor válassz belőle bélelt változatot.


  • 5. Bársony kabátok

Ha vinnél egy csipetnyi luxust a szettedbe, akkor a bársony kabát a neked való választás. A bordó, kék, zöld és a barna különösen trendinek számít, de vigyázat! Nagyon kényes anyag, így esős napokon inkább hagyd otthon.

  • 6. Bomber dzsekik

A bombereknél az idén a minél feltűnőbb, annál jobb elv érvényesül. Választhatsz geometrikus- vagy állatmintákat, pöttyöset esetleg kasmírmintást. De ha az egyszerűbb dolgokat szereted, akkor maradhatsz a hagyományos egyszínűnél. Nekem például egy sima sötétkékem van és nagyon imádom, mert szinte mindenhez passzol.A lista végére rugaszkodjunk el kicsit a kabátoktól és nézzük meg mi a helyzet a többi fronton.


  • 7. Mellények

Ha már napközben sem melegszik fel 27 fokig a hőmérséklet, hanem megmarad kellemes 20-24 fok közelében akkor jó szolgálatot tehet egy csini mellény. 
Viselheted vékony hosszú ujjú felsővel, pulóverrel vagy igazán hűvös napokon egy bőrdzsekire is felkaphatod.

  • 8. Poncsó

Nekem a poncsó a kedvenc átmeneti darabom. Egyszerűen bolondulok érte. Pólóval,  pulcsival vagy egy vastag garbóval is megállja a helyét. Szeles napokon pedig különösen szeretem, mert annyira jó beleburkolni magam! Kicsit olyan érzésem lesz tőle,  mintha a kanapémon ülnék a kedvenc takarómba bújva. Olyan bekuckózós érzést kelt.
  • 9. Kötött kardigánok

A legjobb megoldás, ha csak gyorsan fel akarsz kapni valami melegebbet. Ezerféle stílusban kaphatóak az egyszerű basic daraboktól egészen az extra, szőrmével díszítettekig. De vigyázat! Függőséget okoznak! Először veszel egyet, aztán még egy másikat és a végén azon veszed észre magad, hogy elárasztották az egész szekrényed.
Nektek melyik a kedvenc átmeneti kabátotok? Ki tudnátok egészíteni valamivel a listát?