2018. december 14., péntek

Gyors DIY ajándékötletek

   A kézzel készült ajándéknak nincs párja! Legalábbis szerintem...
Annyira jó érzés látni a szeretteid arcát amikor a kezükbe veszik azt a dolgot amit személyre szólóan nekik készítettél és hetekig vagy napokig dolgoztál rajta. Nekem ilyenkor vételen elégedettség és szeretet tölti el a szívem.
   Azt persze tudom, hogy ebben a rohanó világban, ami még őrültebben száguld decemberben, nem olyan könnyű időt szakítani kézzel készült meglepetések készítésére, de van pár ötletem amik egész gyorsan kivitelezhetők. Csak el kell csippentenünk pár percet a napból hozzá... Hogy honnan? Mondjuk abból a meglehetősen sok időből amikor fölöslegesen bámuljuk a telefonunk kijelzőjét...    1. Kötött zokni

Nem tudsz kötni? Semmi gond! Szerezz be egy kötőkeretet, amivel egy fél nap leforgása alatt meg tudsz csinálni egy pár gyönyörű zoknit. Ha minden nap csak 10 percet rászánsz, akkor is pár nap alatt elkészülsz vele. Szóval még mindig nem késő elkezdeni.
A kötőkereteket egyébként 4 éves kortól ajánlják, játékboltokban is kapható komplett készletben, úgyhogy tényleg nem kell félni tőle, mert nagyon egyszerű a használata.
A neten nagyon sok videót is találsz hozzá, ha esetleg segítségre lenne szükséged.

   2. Önts gipszet!

A gipszöntés szintén nagyon egyszerű és elképesztő látványos dolgokat lehet vele készíteni. Sétálj be a legközelebbi kreatív boltba és nézd meg mennyi szuper öntőformájuk van!
Készíthetsz hűtőmágnest, ha a kész mű hátuljára mágnest ragasztasz vagy fali képet ha öntéskor egy akasztót is teszel a gipszbe, velencei maszkot, sőt akár Tutanhamon halotti maszkját is kiöntheted majd kifestheted és megajándékozhatod vele egyik kedves, Egyiptom rajongó barátodat vagy családtagodat.
A gipsz kiöntés után 1-2 nap alatt megszárad és kivehető a formából. Utána már csak festeni kell, aki pár óra alatt megszárad, szóval maximum 3 nap alatt el is készülhet az ajándékod.

   3. Egyedi határidőnapló

Ha van kézügyességed és jól tudsz rajzolni, akkor meglepheted egyik szeretted egy egyedi határidőnaplóval.
Lesd ki, hogy az illető milyen beosztású határidőnaplót használ, vegyél egy hasonlót és minden lapot rajzolj tele az adott hónaphoz illő szimbólumokkal. Mondjuk januárban lehetnek hópelyhek, februárban szívecskék a Valentin nap miatt, márciusban virágok stb. stb.
Ilyet biztosan nem fog senkitől sem kapni!
   4. DIY ékszertartó 

Egy sima doboz, egy kis szalvéta és decoupage ragasztó.
Korábban már írtam nektek az általam, decoupage technikával készített ékszertartókról és el is mondta a menetét. Ezt a bejegyzést ide kattintva tudjátok elérni.


   5. Home Made sütik

Vedd elő a legjobb keksz vagy apró süti recepted, készítsd el és tölts meg vele egy gyönyörű fém süteményes dobozt. Hát van ennél lélekmelegítőbb ajándék télen?
Ha nincs tuti recepted akkor választhatod a sima mézeskalácsot is szépen kidekorálva vagy a blogon korábban megjelent gyömbéres kekszet is.

    6. Saját készítésű ital

Készíts magad ünnepi italt, töltsd egy szép csatos üvegbe és azt add ajándékba!
Mit szólnál mondjuk egy házi készítésű Baileys-hez vagy egy svéd különlegességhez, a glögghöz?Te milyen kézzel készült ajándékot adsz idén a szeretteidnek?


Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!