Ugrás a fő tartalomra

Glögg - Mandulás- mazsolás puncs

   Ha jártatok már az ünnepi időszakban az Ikeában, akkor biztosan találkoztatok az étterem részen vagy az üzlet polcain a svéd punccsal, a glöggel.
Én idén kóstoltam meg először és azonnal megszerettem. Finom volt, meleg és nagyon harmonikusan fűszerezett. Azonnal vettem is belőle egy üveggel, de mivel én a karácsonyi káosz miatt december eleje után már nem megyek a durván tömegnyomoros Ikeába, így azonnal felmerült bennem a kérdés, hogyha ez az üveg elfogyott honnan szerzek még.
Hazaérve azonnal elkezdtem kutakodni a recept után és pár perc alatt meg is találtam, ma este pedig ki is próbáltam. Az eredmény, fantasztikus lett!




   Gondoltam megmutatom nektek is a receptet, hátha szívesen kipróbálnátok!


   Hozzávalók (4 fő részére):

1 narancs
750 ml jó minőségű, száraz vörösbor
250 ml fehér rum vagy vodka
200 g nádcukor
20 db kardamommag
10 db szegfűszeg
1 egész fahéjrúd
1 kb. 3 cm-es darab friss gyömbér
70 g mazsola (ezt akár el is hagyhatjuk belőle)
1 db csillagánizs
egy kevéske szeletelt mandula





   A naranccsal kezdünk: lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét, majd egy nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a mandula kivételével az összes hozzávalót és kb. 1,5 órán át a legkisebb lángon főzzük. Ha letelt az idő a glöggöt átszűrjük egy szűrőn és mandulával tálaljuk.
Ennyi az egész. Nem túl bonyolult.




   Ha nem vagyunk nagy alkohol fogyasztók vagy megkóstoltatnánk a gyerekekkel is, akkor készítsük el alkoholmentes változatban!
Ehhez mindössze csak ki kell cserélnünk a receptben a vörösbort és a rumot/vodkát fekete teára.



  Tökéletes ital a karácsonyváró estékhez!



Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...