2018. december 10., hétfő

Glögg - Mandulás- mazsolás puncs

   Ha jártatok már az ünnepi időszakban az Ikeában, akkor biztosan találkoztatok az étterem részen vagy az üzlet polcain a svéd punccsal, a glöggel.
Én idén kóstoltam meg először és azonnal megszerettem. Finom volt, meleg és nagyon harmonikusan fűszerezett. Azonnal vettem is belőle egy üveggel, de mivel én a karácsonyi káosz miatt december eleje után már nem megyek a durván tömegnyomoros Ikeába, így azonnal felmerült bennem a kérdés, hogyha ez az üveg elfogyott honnan szerzek még.
Hazaérve azonnal elkezdtem kutakodni a recept után és pár perc alatt meg is találtam, ma este pedig ki is próbáltam. Az eredmény, fantasztikus lett!




   Gondoltam megmutatom nektek is a receptet, hátha szívesen kipróbálnátok!


   Hozzávalók (4 fő részére):

1 narancs
750 ml jó minőségű, száraz vörösbor
250 ml fehér rum vagy vodka
200 g nádcukor
20 db kardamommag
10 db szegfűszeg
1 egész fahéjrúd
1 kb. 3 cm-es darab friss gyömbér
70 g mazsola (ezt akár el is hagyhatjuk belőle)
1 db csillagánizs
egy kevéske szeletelt mandula





   A naranccsal kezdünk: lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét, majd egy nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a mandula kivételével az összes hozzávalót és kb. 1,5 órán át a legkisebb lángon főzzük. Ha letelt az idő a glöggöt átszűrjük egy szűrőn és mandulával tálaljuk.
Ennyi az egész. Nem túl bonyolult.




   Ha nem vagyunk nagy alkohol fogyasztók vagy megkóstoltatnánk a gyerekekkel is, akkor készítsük el alkoholmentes változatban!
Ehhez mindössze csak ki kell cserélnünk a receptben a vörösbort és a rumot/vodkát fekete teára.



  Tökéletes ital a karácsonyváró estékhez!



Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!