Ugrás a fő tartalomra

Isteni, őszi lencseleves

   Bár napközben még meleg van, de esténként az ember mégis vágyik valami testet-lelket melengető finomságra.
Az ősz első pár napjában még beértem ilyenkor egy pohár kakaóval vagy teával, de mostanában már éreztem, hogy ez bizony kevés lesz. Levesre vágytam inkább. De nem egy húslevesre, hanem valami laktatóbbra és tartalmasabbra. Ekkor jutott eszembe az a lencseleves, amit a tavalyi hévízi kiruccanásunkkor ettünk a szálloda éttermében. Egyből tudtam, hogy ez lesz a tökéletes választás. Pár perc alatt találtam is hozzá receptet a neten,amit már csak az a saját ízlésemre kellett alakítanom. Egy- két hozzávalót kivettem, egy -kettőt meg hozzáadtam és már neki is láthattam a főzésnek.
Ezt a receptet szeretném most megosztani veletek.





   Hozzávalók:

30-40 dkg lencse
2-3 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
5-6 gerezd fokhagyma
1-2 közepes burgonya
só, bors,
1 zöldségleveskocka
1 kis pohár tejföl
olaj, liszt és pirospaprika a rántáshoz


A lencsét alaposan átmossuk és beáztatjuk még előző este.
Másnap nekilátunk a főzésnek. Ehhez előbb megtisztítjuk a zöldségeket és felkockázzuk őket. Ezután feltesszük a lencsét főni, picit több vízzel, mint amennyi levest szeretnénk. Hozzáadjuk a zöldségeket, a leveskockát és 3 gerezd megtisztított és kés alatt megroppantott fokhagymát. Fűszerezzük sóval és borssal.
Ha a lencse megpuhult és a zöldségek is jók, hozzádajuk a rántást, majd hagyjuk felrottyanni. Ezután levesszük a tűzről és belekeverjük a kis pohár tejfölt.






Jó étvágyat hozzá!
Várom a képeket az elkészült levesekről privát üziben vagy instán #premiumbarbieblog haashtaggel.





Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...