2018. szeptember 10., hétfő

Isteni, őszi lencseleves

   Bár napközben még meleg van, de esténként az ember mégis vágyik valami testet-lelket melengető finomságra.
Az ősz első pár napjában még beértem ilyenkor egy pohár kakaóval vagy teával, de mostanában már éreztem, hogy ez bizony kevés lesz. Levesre vágytam inkább. De nem egy húslevesre, hanem valami laktatóbbra és tartalmasabbra. Ekkor jutott eszembe az a lencseleves, amit a tavalyi hévízi kiruccanásunkkor ettünk a szálloda éttermében. Egyből tudtam, hogy ez lesz a tökéletes választás. Pár perc alatt találtam is hozzá receptet a neten,amit már csak az a saját ízlésemre kellett alakítanom. Egy- két hozzávalót kivettem, egy -kettőt meg hozzáadtam és már neki is láthattam a főzésnek.
Ezt a receptet szeretném most megosztani veletek.





   Hozzávalók:

30-40 dkg lencse
2-3 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
5-6 gerezd fokhagyma
1-2 közepes burgonya
só, bors,
1 zöldségleveskocka
1 kis pohár tejföl
olaj, liszt és pirospaprika a rántáshoz


A lencsét alaposan átmossuk és beáztatjuk még előző este.
Másnap nekilátunk a főzésnek. Ehhez előbb megtisztítjuk a zöldségeket és felkockázzuk őket. Ezután feltesszük a lencsét főni, picit több vízzel, mint amennyi levest szeretnénk. Hozzáadjuk a zöldségeket, a leveskockát és 3 gerezd megtisztított és kés alatt megroppantott fokhagymát. Fűszerezzük sóval és borssal.
Ha a lencse megpuhult és a zöldségek is jók, hozzádajuk a rántást, majd hagyjuk felrottyanni. Ezután levesszük a tűzről és belekeverjük a kis pohár tejfölt.






Jó étvágyat hozzá!
Várom a képeket az elkészült levesekről privát üziben vagy instán #premiumbarbieblog haashtaggel.





Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!