Ugrás a fő tartalomra

TESZT: Oriflame The One körömlakkok

   Az első emlékeim az Oriflame-ről még a főiskolás éveimből van, amikor tanácsadónőként a katalógusból való rendelésfelvétellel egészítettem ki a zsebpénzem.
Amikor vége lett a főiskolának és én Budapestre költöztem felhagytam ezzel, hisz nem ismertem itt még senkit, így nem lett volna értelme tovább foglalkozni ezzel. Pedig nagyon szerettem a termékeiket és nagyon sokat használtam is belőlük.
Tavaly év végén viszont ismét egymás mellé sodort minket az élet, melynek nyomán részt vehettem két szuper hangulatú rendezvényen és számos új terméket is kipróbálhattam. Ezek közül most két The One körömlakkról lesz szó.

   Az egyik egy rózsaszínes árnyalat, a Pink Frosting, a másik pedig egy gyönyörű, ezüst csillámos, ami a Crystal névre hallgat.




   A Pink Frosting egy kellemes, halvány, gyöngyházas árnyalat, amit főleg azoknak ajánlok, akik nem szeretik az erős színeket. Egy rétegben felkenve éppen csak ad egy kis ragyogást a körömnek, ám 2 rétegben már megmutatkozik a lakk igazi, lágy rózsaszín árnyalata.
Az ecsete nagyon jó, enyhén kerekített végű. Én különösen imádom az ilyen ecseteket, mert nagyon könnyű velük dolgozni még a körömágynál is és szépen, csík mentesen vihetjük fel vele a lakkot.
A tartóssága abszolút átlagos, nagyjából 3 napot bír ki közepes igénybevétel esetén, de mivel nagyon halvány kis árnyalatról van szó, így még simán kihúzható vele plusz 1-2 nap, ha épp nem jut idő újabb lakkozásra, hisz itt a köröm végi lepattogzás még nem vehető észre annyira, mint egy sötét színnél.
Amit  fontosnak tartok még kiemelni az az, hogy ne csak egy egyszerű lakként gondoljatok erre az árnyalatra. Én ugyanis kipróbáltam, mint fedőlakkot és szuperül feldobta akár a vele harmonizáló sötétebb rózsaszín lakkokat, akár a teljesen más fehér, lila vagy fekete színeket is azzal, hogy visszafogott csillogásával visz az összképbe egy kis lágyságot.




   A Crystal számomra tipikus fedőlakk, mert a színtelen lakkba kevert csillámos megoldásokat nem tudom elképzelni önmagában felkenve a körmömre. Nekem az olyan befejezetlen hatást kelt. Fedőlakként viszont zseniális ez a termék! Bármilyen színhez passzol, felvihetitek akár az egész körömre, akár a felére vagy jó vastagon a gyűrűsujj körmére és már kész is a gyönyörű manikűr!
Az ecsete ugyanolyan praktikus akár csak a fent említett társáé, a tartóssága viszont köröket ver rá. Nekem közepes igénybevétel esetén 6-7 napot bírt ki lepattogzás nélkül és még lemosáskor is igen ragaszkodónak bizonyult. Elbíbelődtem vele pár percig, mire teljesen le tudtam szedni.
Ünnepi vagy bulizós körmökhöz ajánlatos beszerezni, bár én annyira megszerettem, hogy jelenleg még a hétköznapokon is ezt viselem.





   A száradása egyébként mindkét lakknak igen gyors, egy rétegben szinte azonnal szárad, két rétegben a rózsaszín szintén villámgyors, de a csillámosra kicsit többet kell várni, nagyjából egy -másfél percet.






   Összességében én  nagyon elégedett vagyok az Oriflame The One lakkokkal. Nálam mind a két árnyalat jelesre vizsgázott, így nem is csoda, hogy a leggyakrabban használt lakkjaim közé kerültek egyből.





Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,