2018. március 21., szerda

Me time outfit

   Mikor tettél utoljára valamit a lelkedért? Mikor végeztél olyan tevékenységet aminek nem volt célja, pusztán csak azért csináltad, hogy jobban érezd magad tőle? Tudod egyáltalán, hogy mi tölti fel a lelked?
Bár napjainkban igen divatos kifejezés lett a me time, mégis a legtöbb ember nem érti mi a lényege és éppen ezért nem tudja ténylegesen kihasználni az önmagára szánt időt.
Az Énidő több, mint felkenni egy pakolást és közben bambán bámulni a tévét. Több, mint megenni egy rakás édességet vagy kilakkozni a körmeinket. Persze ezen tevékenységek mind részei lehetnek az énidőnek, de a hangsúlynak inkább a lelki feltöltődésen és a spirituális élményen kellene lennie.
Pár lopott perc, egy óra vagy egy nap. Az idő teljesen mindegy. A lényeg az örömöt okozó tevékenység, melyet nem egy konkrét eredményért csinálunk, pusztán csak azért, mert élvezzük, feltöltődünk általa és közben nem gondolunk az ég világon semmire. Vagy legalábbis nem a hétköznapi gondokra és tennivalókra.   Nálam a Me time egy kellemesen ellazító fürdővel kezdődik, majd belebújok egy kényelmes ruhába. Jelenleg a tuti befutóm ez a nagyon puha Bonprix pulcsi, amit egy csini combig érő zoknival egészítek ki általában.   Legtöbbször festéssel, színezéssel vagy rajzolással szoktam kitölteni a magamra szánt időt, mert amikor alkotok maximálisan ki tudok kapcsolni. Kicsit olyan, mintha egy másik világba cseppennék, ahol semmi sem számít, csak a színek a formák és az alkotás felszabadító érzése. Ha nagyon ki akarom zárni a világot, akkor zenét is hallgatok közben. Van már egy kifejezettem ilyen alkalmakra összeállított playlistem. Ha érdekel titeket sikítsatok és szívesen megosztom veletek egy posztban vagy videóban. Plusz jó szolgálatot tud tenni a pulcsi kapucnija is, ha végképp antiszociális hangulatban lennék. Már elegendő pár perc is amíg alkotok ahhoz, hogy teljesen új embernek érezzem magam.  Persze akadnak kevésbé kreatív pillanataim is. Ilyenkor felteszek egy pakolást, megiszom egy pohár finom teát és elmélyülten hallgatok valamilyen relaxációs zenét. De sorolhatnám még a végtelenségig, hogy milyen me time tevékenységeim vannak. Kitapasztaltam már párat az évek során.Tudjátok mi a titok hozzá? Hogy hallgassatok a belsőtökre. Koncentrálj befelé és lelked megsúgja majd, hogy mit is kell tenned....


Hosszú pulcsi: Bonprix

Combzokni: Ebay