2018. január 10., szerda

Kolbászos csicseriborsó

    A csicseriborsóval közelebbről az Oriflame wellness blogger eseményén ismerkedtem meg és már az első kóstoláskor tudtam, hogy visszatérő eleme lesz az étkezéseimnek. Ezt az elképzelésemet úgy néz ki az Univerzum is támogatta, mert január elején szuper akcióban találtam rá a csicseriborsó konzervre az Aldi polcain. Azonnal vettem is belőle két extra nagy dobozzal. Az egyikből az Oriflame rendezvényén megkóstolt töltött cukkinit akartam elkészíteni, a másikból pedig egy szupergyors és nagyon laktató kolbászos egytálételt. Most ez utóbbinak a receptjét hoztam el nektek.





   Hozzávalók:

400 g csicseriborsó konzerv

15 dkg kolbász

1 közepes vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

3 közepes paradicsom vagy egy közepes adag sűrített paradicsom

ízlés szerint kakukkfű

1 teáskanál pirospaprika

só és petrezselyemzöld







   A kolbászt karikára vágjuk, majd egy lábasba tesszük és kisütjük belőle a zsírt. Ezután a kolbász szeleteket kiszedjük és félretesszük.
A lábasban maradt kolbászzsírba beletesszük a kockára vágott vöröshagymát és a szintén felszeletelt fokhagymákat,majd üvegesre pároljuk. Ha kész, akkor hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot vagy a sűrített paradicsomot és addig főzzük őket együtt, amíg a szószunk kicsit be nem sűrűsödik (ez a rész természetesen a sűrített paradicsomot használókra nem vonatkozik, hisz az már eleve sűrű).  Utána mehetnek a szószba a fűszerek is: só, kakukkfű és a pirospaprika.
Hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseri konzervet is, majd az egészet pár perc alatt összefőzzük.
Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a kolbászkarikákat és az ízlés szerinti petrezselyemzöldet, majd még 1 percig főzzük.

   Én ma ezt ettem ebédre és valami isteni volt!









Jó étvágyat hozzá nektek is!