Ugrás a fő tartalomra

5 érv a mindennapos testmozgás mellett

   Azt hiszem mindenki hallotta már elégszer azt, hogy napi 30 perc mozgás elengedhetetlen az egészségünk eléréséhez és megtartásához. Azt viszont már kevesebbszer halljuk , hogy milyen egyéb, pozitív hatásokat gyakorolhat a testünkre és a lelkünkre a mindennapi sport.
Az alábbiakban most ezeket szedtem össze nektek.

  1. Javítja a kedvünket

A mindennapos stressztől izmaink befeszülnek, az energiaszintünk csökken. Ennek eredményeképp fáradtnak, levertnek, idegesnek később pedig egyenesen depressziósnak érezhetjük magunkat.
Tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor még nehezebben vesszük rá magunkat egy kis mozgásra, pedig ilyen esetben van rá a legnagyobb szükségünk.
Egy kis kocogás, séta vagy játék a gyerekekkel a szabad levegőn átmozgatja az izmainkat, ezáltal csökken a feszültség, javul a kedélyállapot, nő a vér oxigénszintje és fittebbnek, frissebbnek, vidámabbnak fogjuk érezni magunkat.

  2. Elsimítja a problémákat

Szintén a sok stresszel és feszültséggel függ össze, hogy az apróbb dolgoknak sokkal nagyobb feneket kerítünk, mint kellene.
Amikor a pánikbetegség miatt nagyon durván stresszes voltam, egy egyszerű jogsihoz való alkalmassági vizsgára is úgy rá tudtam stresszelni, minta Isten tudja hová kellett volna mennem. Pedig csak meg kellett látogatnom azt a háziorvost akihez évek óta járok és nagyon kedvelem.
Ilyen esetben is jó megoldás lehet a sport. Pár kilométer futás, egy kis aerobic vagy jóga segít lecsendesíteni az elmét és megnyugodni. Utána meglátod, hogy máris más színben fogod látni a világot és a felmerült problémát is. 


   3. Összehozza a családot

  Anyukám mindig mondja, hogy a családot a közös élmények kovácsolják össze. És milyen igaza van! Egy kirándulás vagy utazás, melyet közösen élünk meg, életre szóló élményekkel és emlékekkel gazdagít és még szorosabbra fűzi a családi kapcsolatokat.
De elég lehet egy fél nap a gyerekekkel a közeli parkban, egy kis ping- pong, tollas vagy foci és rengeteg nevetés. Az ilyen kis fél napos programokkal is ugyanolyan hatást érhetünk el, ám pénztárca barátabb módon.   4. Kitartóvá tesz és erősíti az akaratot
    
   Csak még egy kicsit. Csak a következő oszlopig. Menni fog! Csak még három guggolás!
Ismerősek ezek a mondatok? Én ilyenekkel szoktam magam "becsapni" sport közben. Mert ha meg van a következő oszlop vagy a három guggolás, akkor elfutok az utána következő oszlopig vagy csinálok még három guggolás, ugyanezekkel a mondatokkal átverve magam. Így tolom ki a végletekig a határaimat.
Ha pedig a sportban megy már ez akkor a hétköznapokban is sokkal könnyebben fogjuk venni az akadályokat. Kitartóbbak és szívósabbak leszünk. Nem adjuk fel az első nehézségnél, hanem inkább újra nekifutunk. Pont mint az edzésen. Ha nem megy a gyakorlat, megpróbálom megint.
Az már csak hab a tortán, hogy az akaraterővel együtt nő az önbizalmunk is, hisz tudatosul bennünk, hogy kőkemény és céltudatos nők vagyunk, akik még eszeveszett csinosak is a sok sporttól....


   5.  Segítségével új embereket ismerhetsz meg

Jógacsoport, aerobic edzés, konditerem vagy a környéken lévő futópálya.
Ezek mind- mind olyan helyek, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel ismerkedhetsz meg, hisz mindannyiótokat egy cél vitt oda: a mozgás szeretete. Ez máris egy jó beszélgetési alap lehet. :D

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü