2017. október 2., hétfő

Mintha felhő alatt aludnál

   Az elmúlt egy évben nagy paplangondokkal küzdöttem. Volt egy már nagyon nem új paplanom, ami 2 naponta forgatnom kellett, mert mindig összegyűlt az aljában a toll és egy idő után már úgy érzetem, hogy csak a huzattal takarózom, ami a hűvös őszi estéken nem igazán esett jól. Nem beszélve arról, hogy miután huzatot cseréltem rajta, az egész lakás úgy nézett ki, mintha megkopasztottam volna egy komplett libát. Elég hamar megelégeltem ezt az állapotot, így elkezdtem keresgélni az új paplanom, amit ezer bolt végigjárása után a Dilaninál találtam meg.   A webshopjukban 2 árkategória közül választhattok, az egyik a Comfort a másik az Exclusive. A Comfort 80% kiváló minőségű libapehellyel és 20% apró libatollal, az Exclusive pedig 100% kiváló minőségű libapehellyel van töltve. Mind a kettő fedőanyaga 100% pamut.
Én a Comfort kategóriából választottam egy szabvány 160x200-as paplant, ami a rendelést követően nagyon gyorsan (2-3 munkanap alatt) megérkezett, pedig még extrát is kértem. Ugyanis lehetőség van arra is, hogy némi felár ellenében a paplanba a nevünk kezdőbetűjét vagy akár, igény szerint az egész nevünket belehímezzék. Tekintve, hogy úgyis huzatot teszek a paplanra és így nagyon sokat nem fogom látni a hímzést csak egy "A" betűt kértem. Joggal kérdezhetnétek, hogy így akkor ez nem egy fölösleges kiadás volt? Szerintem nem. Nem mutogatni akarom azt a betűt és kérkedni vele, hogy nekem monogramos paplanom van. Megelégszem azzal, hogy csak én tudom. Tudom, és jó érzéssel tölt el ez a kis plusz. Számomra ez is egy olyan dolog, amitől úgy érzem, hogy minőségibb életet élek. Számtalanszor hangsúlyozom, hogy ezek a kis pluszok azok, amiket ha megadsz magadnak jobb színben látod majd az életed, az életkörülményeid, önmagad és az egész világot. A lényeg, hogy mindennek adjuk meg a módját, a saját lehetőségeinkhez mérten.
  Visszatérve a paplanra, ami igazán meggyőzött benne az a kivitele volt, ami kazettás, tehát nagyobb kockákra van beosztva az egész és ezek a kockáK külön- külön vannak megtöltve tollal. Ezzel máris megoldották az egyik legnagyobb félelmem, így hosszabb idő eltelte után sem fogok úgy járni majd vele, mint a mostanival, hisz a tollak nem mozdulnak el a kazettákból.

  Fajtáját tekintve számomra az egész éves tűnt a leglogikusabb választásnak, bár ezt utólag kicsit megbántam. Ami viszont biztos, hogy télen még -20 fokban sem fogok fázni benne, mert valami elképesztően meleg. Az elmúlt pár hétben rendesen izzadtam alatta, annyira jól tartja a meleget. Szóval aki egész éves paplan rendelésén gondolkodik az vegye figyelembe, hogy valószínűleg csak októbertől, márciusig tudja majd használni, mert a többi hónapban tuti biztos, hogy meg fog sülni alatta.  Mi egyébként csak felhőnek nevezzük ezt a paplant, mert nagyon kis puha és pufi. Tényleg úgy érzi az ember, minta egy nagy felhővel takarózna. Szinte az első perctől megy a párommal a harc azon, hogy épp ki takarózzon vele, szóval tervben van egy újabb paplan rendelése, de ezúttal szerintem egy nyári változattal próbálkozunk majd, bár mivel annak is hasonló a töltete és a kivitele nem hiszen, hogy nagyon sokkal vékonyabb lenne.
Már csak arra leszek kíváncsi, hogy az idő múlásával fog egy laposodni a felhőnk pufisága. De ez egy hosszabb távú teszt lesz.
Egy dolog van viszont, ami némi aggodalommal tölt el. Méghozzá, hogy a 20% apró libatollból már most potyog ki a szélső varrások mentén. Nem nagyon durván, csak egy-egy pihét lehet felfedezni, de remélem, hogy ez a folyamat nem fog tovább folytatódni, mert ha igen, akkor bizony nagyon csalódott leszek. Szóval ez lesz a második szempont melynek aktuális helyzetéről írni fogok a hosszabb távú tesztben.

A mostani tényállás szerint viszont én 10/8-at adnék erre a Dilani Comfort egész éves paplanra, mert tényleg egy nagyon szuper minőségi anyagokból összeállított darab, de az a pár nyugtalanító pihe levon kicsit a pontjaiból.