2017. június 22., csütörtök

Így tüntesd el a lenövést!

   Nagyjából 18 éves korom óta festem a hajam. Világ életemben szőke voltam és imádtam ezt a hajszínt, de 16 éves korom körül elkezdett szép lassan bebarnulni a hajam. 2 évvel később pedig már nem bírtam tovább a folyamatot és rászántam magam az első festésre. Tehát nagyjából 10 éve nem láttam már a saját hajszínemet, de nem is vagyok rá kíváncsi. Imádom a szőkeséget, szóval valószínűleg életem végéig a festésnél fogok maradni.
Fodrászhoz nem járok, Anyukámmal egymás haját szoktuk festeni az ammóniamentes L'oreal Casting Creme Gloss -al. Az évek során sok márkát kipróbáltunk már, de ez bizonyult a legjobbnak. Kíméletes a hajhoz és szuper árnyalatokban kapható. Nálam a kókuszos habcsók a favorit. Amióta kapható lett a boltokban én csak ezt az árnyalatot használom.

   Viszont, mivel Budapest és Nyíregyháza között ingázom nem mindig jön ki úgy a lépés, hogy pont akkor tudjak hazamenni amikor esedékes lenne a következő festés. Gyakran 1-2 héttel is el kell tolni az utazást. Ilyenkor kerülnek elő az apró trükkök amikkel megpróbálom elfedni a lenövést ameddig csak szükséges.


   1. Hajpántok, kendők, napszemcsik

   Először mindig ezekhez nyúlok. Egy szép hajpánt, egy trükkösen megkötött kendő vagy ha nem olyan vészes a helyzet egy egyszerű napszemüveg is el tudja palástolni a lenövést.


   2. Mosd gyakrabban!

   Frissen mosott hajnál valamiért kevésbé feltűnő a lenövés, így érdemes ezzel is próbálkozni. Én alapból 3-4 naponta mosom a hajam, mert nagyon hamar zsírosodik, de ilyen esetben nem riadok vissza a 2 naponta való mosástól sem. Különben is, valahogy a közérzetem is jobb frissen mosott hajjal....


  3. Szőkéknek hintőpor

   Szőke hajúaknak lenövés eltüntetésre és száraz sampon helyett is szuper megoldás lehet a hintőpor. Egy keveset tegyünk a tenyerünkre és szórjuk a tövekre, majd jól borzoljuk meg a hajunkat, hogy kellőképpen eloszlassuk rajta a hintőport.
   4. Lenövést elfedő spray

   Ma már szerencsére olyan világot élünk, ahol ilyen is létezik. Számos márkának (pl. Syoss, L'oreal, Balea) van már ilyen terméke. Érdemes ezeknek utána nézni, mert minden trükk ellénre azt hiszem ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy tartósan és hatékonyan szabaduljunk meg a lenövéstől.


+2 extra tipp a fesztivál szezonra:

   Ilyenkor amúgy is mindenki felszabadultabb és jobban kilép a komfortzónájából, így szolid takargatás helyett emeljük ki a hajtöveinket csillámmal vagy élénk színű kimosható festékkel!   Ti tudtok még ezeken kívül valamilyen trükköt?