Ugrás a fő tartalomra

Nyári bakancslista 2017

   Nagyon sok blogon láttam már bakancslistás bejegyzéseket és nagyon megtetszett az ötlet, hogy én is kis listába szedjem azokat a dolgokat, amiket idén nyáron meg szeretnék tenni. Fura, hogy hamarabb nem jutott eszembe a dolog, pedig nagy írogató hírében állok. Én vagyok az az ember akinek mindenre van egy listája vagy egy táblázata.
Most válogatás nélkül szedtem össze a nyárral kapcsolatos vágyaimat és terveimet. Van köztük amit könnyen és biztosan meg tudok majd valósítani, de akadnak benne olyanok is, amik még nem biztos, hogy összejönnek.

Lássuk hát, mi szerepel az én nyári bakancslistámon:

1. Piknik a szabadban egy kosár finomsággal és a szerelmemmel.

2. Kora reggeli vásárlás a közeli zöldségpiacon.
Imááádom! Számomra nincs is annál frissítőbb élmény, mint még a nagy meleg előtt egy kosárral elindulni a piacra és venni egy rakás friss zöldséget és gyümölcsöt. Ráadásul a piacon mindig frissebb, szebb és olcsóbb is az árú, mint a boltokban és azért ez sem elhanyagolható szempont.

3. Kerti party a barátokkal.
Kellemes faszén illat a levegőben, húsok, saláták, gyümölcsös sörike és meghitt beszélgetések. Aztán tele pocakkal egy izgalmas uno játszma.

4. Szalonnasütés.
Számomra a szalonnasütésnek teljesen más a hangulata, mint a grillezésnek. A tűz körül ülve, sütögetve, enyhén füst szagúan mindenkit hatalmába kerít a nosztalgikus tábori hangulat.

5. Napozni, napozni, napozni
Amennyit csak lehet és amilyen hamar csak lehet, hogy végre normális színem legyen.

6. Elmenni a tihanyi levendula fesztiválra.

7. Elmenni valamelyik zenei fesztiválra egy kicsit tombolni.

8. 1 hét nyugalom a családdal a Balcsin

9. Elmenni a Krisna- völgyi búcsúra.
Ezt a programot nagyon régóta szeretném már, de eddig mindig áthúzta valami a számításom. Na de majd most....

10. Megenni egy óriási fagyi kelyhet.


11. Egész nap strandolni Velencén

12. Házi jégkrémeket csinálni

13. Mezítláb sétálni a fűben

14. Hideg bodzaszörpöt inni citromkarikával

15. Főtt kukoricát enni a strandon

16. Jég hideg sört inni és hekket enni a Dunaparty megállóban

17.  Tollasozni

18. Keresztrejtvényt fejteni.
Ez nekem annyira nyári elfoglaltság!

19. Tűzijátékot nézni

20. Szappanbuborékot fújni

21. Esőben táncolni.
Már nagyon régóta ki akarom próbálni....

22. Szabadtéri játékokat játszani a szeretteimmel

23. Kint maradni sötétedés utánig.
Nyáron ennek szerintem teljesen más hangulata van.


24. Jéghideg görögdinnyét enni a nagy melegben

25. Legalább egy teljes hetet otthon, Nyíregyházán tölteni a családommal és lógatni a lábam.

26. Meditálni a szabadban

  Hirtelen most ennyi jutott eszembe, de azt hiszem később még bővíteni fogom a listát, hisz nyáron annyi szuper dolgot lehet még csinálni!
Június elsejével kezdem a megvalósítást. Amit sikerül kipipálni a listáról azt posztolom is majd az instára és a facebookra, hogy lássátok hogy haladok!

Nektek mi szerepel a nyári bakancslistátokon?
Küldjetek nekem képet róluk facebookon vagy e-mailben.
Lehet, hogy csinálok is hozzá egy bakancslistás albumot, ahová feltöltöm majd a képeiteket, hogy mások is ihletet tudjanak meríteni belőle!Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü