2017. május 8., hétfő

Mit jelent nekem az Édesanyám?

   Mit is jelent nekem az Anyukám? Szavakba tudnám egyáltalán önteni? Nehéz dolog, de azért megpróbálom.
Az Anyukám egy csodálatos, fáradhatatlan lény, ami mindig értünk élt és mindig értünk dolgozott. Annyira sokat tanultam tőle az évek során! Miatta lettem jó ember, jó testvér és jó háziasszony. Folyamatosan tanít engem még most is. Ha főzök valami újat és elakadok akkor ő a telefonos segítség, ha honvágy gyötör vagy úgy érzem valamit nem jól csináltam ő az aki lelket önt belém. Anyuka, barátnő és bölcs mentor nekem ő egy személyben.
Naponta legalább 500x gondolok rá. Reggel eszembe jutnak az stílustanácsai, amikkel tini koromban igyekezett a kifinomult ízlés felé terelgetni, ebédnél eszembe jutnak az intelmei, hogy egyek sok zöldséget, így az étlapról a salátát választom. Este felrémlenek bennem a receptek,  amiket tőle tanultam, így minimális pénzből valami fergeteges fogást sikerül az asztalra varázsolnom.
Neki köszönhetem azt aki vagyok, aki felnőtt koromra lettem.

Nem, azt hiszem ez nem megy.... Mégsem tudom szavakba önteni.
A legjobb ha csak annyit mondok, hogy az Anyukám nekem maga az élet. A levegő amit beszívok. A mindenem ő, a remény a lelkemben, a szeretet a szívemben. Egyetlen ölelése elhozza nekem a világbékét.
Szavakkal leírhatatlan, csodálatos ember az Anyukám és én a világon mindennél jobban SZERETEM ŐT!