2017. február 20., hétfő

Új év, új élet #4

   Mostanában elmaradtak a az életmód program újabb fejezetei, a blog is nehézkesen működik és a facebook oldalon se annyi a tartalom, mint amennyit szeretnék. Minden összekuszálódott és én csak próbálok a felszínen maradni, tenni a napi dolgokat és megoldani a folytonosan felmerülő problémákat.

  Januárban boldogan és izgalommal vágtam bele a programba. Jobbá akartam tenni vele az életem és teljesen ki akartam gyógyulni a pánikból. Azt hittem, hogy ez gyorsan és könnyedén fog menni, lesz elég időm rá és nyugodtan és kényelmesen szedem majd a lépcsőket a cél felé. Aztán persze semmi sem úgy lett ahogy gondoltam. Nem számítottam rá, hogy magam helyett egyszer csak a páromat kell összeszednem a padlóról és visszaadni neki a világba és az emberekbe vetett hitét, mert a család, ami elvileg a legőszintébb és legszorosabb kötelék a világon, próbálja meg megkeseríteni mind a magánéletét, mind az üzleti dolgait. Próbálom biztatni, támogatni, szeretettel elhalmozni és millió meg egy programmal elfoglalni, hogy eltereljem a figyelmét és felkeltsem benne a reményt, hogy a jövő igenis jobb dolgokat hoz majd.   Ilyenkor mutatkozik meg a legjobban az, hogy mennyire épültek be jól a korábban felvett életmódprogramos szokások a napirendembe. Bár alig van valamire időm, de reggel sosem marad ki a hálaadás és a légzőgyakorlatok sem. Megszerettem ezeket az állandó szokásokat, mert a jelenlegi instabil és némiképp stresszes időszakunkban stabilitást és megnyugvást hoznak számomra. Tehát van értelme még több ilyet beépíteni az életembe.
A léböjtkúrát folyamatosan csinálom, reggelente iszom egy pohár valamilyen levet. Az én szervezetem számára ez a módszer vált be a legjobban. Érzem a hatását de nem küld teljesen padlóra. Bár nem könnyű így sem. A sok méreganyag amit a levek kiválasztanak a szervezetemből azért eléggé megviselnek. Leginkább a közérzetemen érződik, hogy nyugtalanabb vagyok és a fejem is sokkal tompább egész nap, ami nagy hátrány a kreatív tevékenységek terén. Néha úgy érzem, hogy kávé nélkül nem is tudnám átvészelni a napot. De igyekszem megállni mert tudom, hogy ez nem segít, sőt hosszútávon csak ront a helyzeten.
Ti éreztek bármi változást a léböjttől vagy az új szokásoktól?

  Most térjünk rá az újabb beépítendő feladatok listájára.

Korábban már megtanultunk 2 légzőgyakorlatot, most vegyünk hozzá még párat

1. gyakorlat:
Az első változatnál vegyünk mély levegőt 4 számolás alatt, majd fújjuk ki azt 8-ig számolva. Annyit csináljunk belőle amennyi jól esik. Ezt a gyakorlatot egyébként bármikor elővehetitek, amikor kicsit zaklatottabb állapotban vagytok, mert extra stresszoldó.


2. gyakorlat:
A váltakozó orrlyukas légzés elsőre talán kicsit bonyolultnak tűnhet, de nem érdemes kihagyni a sorból, mert tisztítja az arcüreget és remekül felfrissíti a testet.
Tegyük a jobb hüvelykujjunkat az orrlyukunkra és ugyanannak a kéznek a gyűrűs és kisujját a bal orrlyukunkra. A mutató és középső ujjunkat helyezzük a homlokunkra a szemöldökök közé. Ezután fogjuk be a bal orrlyukunkat és lélegezzünk a jobb orrlyukon át négyig számolva. Fogjuk be mind két orrlyukat és tartsuk bent a levegőt négyig számolva, majd fújjuk ki a bal orrlyukon. Ez után ismételjük a gyakorlatot a másik orrlyukkal kezdve is.


Így már 4 légzőgyakorlatot tudunk, amik egymás után elvégezve szuperül felpezsdítik a szervezetünket.


 Ezután jöhet a reggeli, amiről már korábban is beszéltem, majd 3-4 óra múlva egy egészséges kistányérnyi mennyiségű ebéd. Hogy miért kistányér? Mert a gyomrunk elvileg annyi ételre van tervezve amennyi a két összetett tenyerünkben elfér. A többi már a modern életmód okozta túlevés. Próbáljunk meg erről fokozatosan leszokni. Hogy én hogy csináltam, azt elolvashatjátok egy korábbi bejegyzésemben.  Amire még figyelni kell, ha eddig nem tettétek volna meg, hogy napi 2 liter vizet fogyasszatok el a nap folyamán. Ettől egészségesek és fittek lesztek, ráadásul a bőrötök megőrzi tőle a feszességét.


Ennyi feladat azt hiszem elég lesz mára. Igyekszem hamarosan érkezni a következő résszel amiben a szuperélelmiszerekről lesz szó.