Ugrás a fő tartalomra

Hogyan szánj magadra több időt?

   Sok embertől hallom mostanság, hogy szuper dolog a me time de senkinek sem jut rá ideje rendszeresen. Ez nem meglepő, hiszen a nőknek manapság annyi területen kell helytállniuk, hogy szinte lehetetlen mindent belesűríteni egy napba. Így a mai bejegyzésemben segítségként összegyűjtöttem pár tippet amikkel időt tudunk megtakarítani, amit aztán magunkra fordíthatunk.





   1. Készíts tervet!

A szervezettség az elfoglalt nő legjobb barátja! Ha előző este leülünk és fontossági sorrendben összeírjuk a másnapi teendőket egy cetlire vagy egy applikációba (már egész jók léteznek ebből ezért érdemes utánanézni, ha nem vagy olyan írogatásfüggő, mint én) és ez alapján végezzük el őket, azzal nő a hatékonyságunk és gyorsabban végzünk a feladatokkal. Ráadásul nem fogunk bizonyos kellemetlen teendőket egyik napról a másikra tologatni.



   2. Iktasd ki a zavaró körülményeket!

Magamból kiindulva tudom, hogy a feladatok elvégzése közben milyen sokszor kalandozik el a figyelmünk haszontalan dolgok irányába. Ha például egy blogbejegyzésem megírása akadozik és nehezen megy, mert mondjuk aznap nincs annyi ihletem, akkor közben vagy 100x megnézem az e-mail fiókom vagy végig pörgetem a facebookot. Inspiráció keresésre fogom a dolgot, de igazából, ha jól belegondolok ez csak fölösleges időhúzás. Ha csak a feladatra koncentrálnék sokkal hamarabb végeznék vele.
Szóval azt javaslom, hogy a cetlin lévő feladatok elvégzése közben tegyél félre minden zavaró tényezőt. Ne böngészd az e- maileket és a közösségi oldalakat és ha lehet a tévét is kapcsold ki. Ha nem valami koncentrálós feladatról van szó akkor viszont a zene maradhat, mert végülis nem bűn takarítás közben táncolni egy kicsit....


   3. Passzolj át amit csak lehet!

Biztosan neked is van egy barátnőd aki lóg egy szívességgel vagy egy anyukád aki imádja az unokáit. Ha így van máris nyert ügyed van! Hajtsd be a szívességet a barátnődtől, bízd a gyerekeket a nagymamára és passzolj át pár feladatot a párodnak is! Nem kell mindent egyedül csinálnod, ha van aki besegítsen akkor élj a lehetőséggel.

   
4. Tervezz útvonalat!

Ha egy adott napon több helyre is menned kell és ezek nagy része nincs fix időponthoz kötve, akkor azzal is sok időt spórolhatsz, ha logikusan megtervezed az útvonalad. Ne véletlenszerűen cikázz a pontok között, hanem építsd fel átgondoltan az utat amelyen aznap haladsz. Ha mondjuk reggel el kell menned postára és van a posta közelében bolt is, akkor vásárolj is be, ne délután menj e miatt még egy plusz kört!



 És ha már ennyi időt megspóroltál mit kezdj vele? Bármit ami kikapcsol és örömet okoz! Vegyél egy forró fürdőt, olvass egy kicsit, nézz meg egy filmet, sportolj, rajzolj, kreatívkodj, dobj fel egy arcpakolást.....








Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü