2017. február 1., szerda

Geometrikus köröm

   Azt hiszem pont január végén- február elején vagyunk a legnagyobb bajban a körömdekorálással. Ilyenkor olyan kevés a téma. Decemberben ott voltak a karácsonyi körmök, január elején a kék, fagyos, hópelyhes változatok, de ilyenkor mégis milyet válasszunk? A tavaszi talán még túl korai, a téli dolgoktól meg már lassan undorunk van....
Ilyenkor fordulhatunk az egyszerű mégis nagyszerű geometrikus mintákhoz. Nem kell hozzájuk különösebb alkalom és remekül passzolnak minden évszakhoz.
Ma egy ilyen geometrikus minta elkészítését mutatom meg nektek.

   A színek teljesen rátok vannak bízva. Natúr színekkel elegánsabb, pasztell színekkel pedig optimista tavaszváró hatást érhettek el. Én most egy barna- fehér- ciklámen kombinációt választottam.
A 3 színű lakkon kívül szükség lesz még pár darab celluxra vagy sablonra amivel könnyen egyenes vonalakat varázsolhatunk a körmeinkre.

   Első lépésként vigyük fel az egyik színt a köröm teljes felületére.   Amikor az alapréteg megszáradt fogjuk a celluxot vagy a sablont és ragasszuk fel ferdén, a köröm felső sarkától az alsóig, majd fessük le a körmünk körömágy felőli felét a második színnel.   Ha már nagyjából megszáradt az újabb réteg le is vehetjük a sablont.  A teljes száradás után ismét ragasszunk fel egy sablont ferdén a másik saroktól- sarokig és lakkozzuk le a körömágy felőli részt a harmadik színnel.   Utolsó lépésként már csak át kell szaladnunk a kész művön egy réteg színtelen lakkal, hogy ne csak szép de tartós is legyen a minta.