Nagyon szeretek az ételekkel kísérletezni, új ízkombinációkat kitalálni vagy éttermi esetleg gyorséttermi ételeket újragondolni és homemade módon elkészíteni.
Így született meg a hamis burrito receptem is, ami brutálisan laktató és nagyon gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
40 dkg darált hús
1 közepes fej vöröshagyma
Chilis bab alappor ( én Csoda konyhást használok mindig, mert nagyon olcsó és ugyanolyan jó minőségű, mint mondjuk a Knorr)
2 konzerv vörösbab vagy chilis bab
1-2 konzerv kukorica
1 zacskó főzőtasakos rizs
torilla lapok
Cheddar sajt
tejföl
ízlés szerinti zöldségek ( én általában valamilyen gyalult káposztát és paradicsomot szoktam használni)
Először is vágjuk kockára a hagymát és egy kis olajon dinszteljük meg. Aztán adjuk hozzá a darált húst, majd kifehéredés után tegyük rá az alapport forgassuk össze és öntsünk rá 2-3 pohár vizet.
Ha elkezd rotyogni adjuk hozzá a lecsepegtetett babot és a kukoricát, majd forrástól számított 2-3 percig főzzük.
Eközben tegyük oda a főzőtasakos rizset. Ha elkészült egyből adjuk is hozzá a kész chilis babhoz és jól keverjük össze.
Tálalás előtt tekerjük be a tortillákba. Ezt én úgy szoktam, hogy a tortillát picit átmelegítem egy zsiradékmentes serpenyőben, majd tányérra rakom és teszek bele 2 evőkanál chilis babot, egy kiskanál tejfölt, jó sok reszelt cheddart és a zöldségeket, majd felhajtom a tortilla alját és feltekerem. Egy kis darab alufóliába csomagolva szoktam "fixálni" hogy ne tekeredjen ki.
Cheddar sajtos krumplival tálalom, amihez héjában megsütöm a krumplit a sütőben, majd kiveszem, negyedekre vágom, olívaolajjal vékonyan megkent tepsibe rakom és megszórom a sajttal. Addig sütöm, míg a cheddar rá nem olvad. És már kész is!
Így született meg a hamis burrito receptem is, ami brutálisan laktató és nagyon gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
40 dkg darált hús
1 közepes fej vöröshagyma
Chilis bab alappor ( én Csoda konyhást használok mindig, mert nagyon olcsó és ugyanolyan jó minőségű, mint mondjuk a Knorr)
2 konzerv vörösbab vagy chilis bab
1-2 konzerv kukorica
1 zacskó főzőtasakos rizs
torilla lapok
Cheddar sajt
tejföl
ízlés szerinti zöldségek ( én általában valamilyen gyalult káposztát és paradicsomot szoktam használni)
Először is vágjuk kockára a hagymát és egy kis olajon dinszteljük meg. Aztán adjuk hozzá a darált húst, majd kifehéredés után tegyük rá az alapport forgassuk össze és öntsünk rá 2-3 pohár vizet.
Ha elkezd rotyogni adjuk hozzá a lecsepegtetett babot és a kukoricát, majd forrástól számított 2-3 percig főzzük.
Eközben tegyük oda a főzőtasakos rizset. Ha elkészült egyből adjuk is hozzá a kész chilis babhoz és jól keverjük össze.
Tálalás előtt tekerjük be a tortillákba. Ezt én úgy szoktam, hogy a tortillát picit átmelegítem egy zsiradékmentes serpenyőben, majd tányérra rakom és teszek bele 2 evőkanál chilis babot, egy kiskanál tejfölt, jó sok reszelt cheddart és a zöldségeket, majd felhajtom a tortilla alját és feltekerem. Egy kis darab alufóliába csomagolva szoktam "fixálni" hogy ne tekeredjen ki.
Cheddar sajtos krumplival tálalom, amihez héjában megsütöm a krumplit a sütőben, majd kiveszem, negyedekre vágom, olívaolajjal vékonyan megkent tepsibe rakom és megszórom a sajttal. Addig sütöm, míg a cheddar rá nem olvad. És már kész is!