2015. október 5., hétfő

Hamupipőke inspirálta mécsestartó

    Miután a múltkor begyűjtöttem az őszre legjellemzőbb kellékeket (falevelek, termések, dísztökök stb.), elkezdhettem velük az ötletbörzét. Ilyenkor mindig alaposan áttanulmányozom a szerzeményeket és a korábban összeszedett inspirációs képeket és elkezdek agyalni, hogy mi is készülhetne ezekből alapanyagokból.
A dísztököknél próbáltam a "hagyományos" halloween hangulat mellett valami mást is alkotni, így született meg ez a csodálatos és nagyon egyszerű Hamupipőke inspirálta mécsestartó. Bár nem örök darab, hiszen a friss tök előbb -utóbb meglottyad és ki kell dobni, de amíg tart addig nagyon szép éke lehet egy kislányszobának vagy egy romantikus örök gyerek lakrészének.   
  Hozzávalók:

egy kisebb vagy közepes dísztök
arany csillámpor
hobbiboltokban beszerezhető, szalvétatechnikához való alapozó vagy lakk
1 ecset
1 teamécses  A dísztök tetejét kivágjuk egy akkora körben hogy beleférjen a teamécses, majd alaposan kikaparjuk a belsejét. Én  fújtam bele egy kis hajlakkot is, a tartósítás kedvéért.
 
   A csillámport érdemes az eredeti csomagolás helyett egy másik tégelybe önteni, ami olyan, mint egy sószóró. Így sokkal könnyebb vele dolgozni. Én erre a célra egy Dr. Oetker díszítőcukros üvegcsét használtam.

  A csillámozást érdemes apránként, részletekben végezni. Fogjuk az ecsetet, fessünk be egy részt a tökön az alapozóval és azonnal szórjuk is meg a csillámmal. Aztán megint lekenünk egy részt és megint jöhet a csillámozás. És így haladunk egészen addig, amíg körbe nem érünk a tökön.

 Aztán félre tesszük száradni, az alapozó címkéjén jelzett ideig, majd egy tiszta, száraz ecsettel sepregessük kicsit le a felületét, hogy lehulljanak róla a fölösleges csillámok.
Végül essünk neki még egyszer és kenjük körbe az egészet egy lakkal, hogy tartósabb legyen. De szerintem erre a célra is megfelel az alapozó. Én azzal csináltam és ugyanolyan szép lett.

  Ha ez a réteg is teljesen megszáradt, illesszük a helyére a teamécsest, helyezzük el az alkotást valami hozzá méltó helyen és gyönyörködjünk benne. És természetesen ne felejtsük el megdicsérni magunkat, hogy milyen ügyesek vagyunk.  <3