Ugrás a fő tartalomra

Hamupipőke inspirálta mécsestartó

    Miután a múltkor begyűjtöttem az őszre legjellemzőbb kellékeket (falevelek, termések, dísztökök stb.), elkezdhettem velük az ötletbörzét. Ilyenkor mindig alaposan áttanulmányozom a szerzeményeket és a korábban összeszedett inspirációs képeket és elkezdek agyalni, hogy mi is készülhetne ezekből alapanyagokból.
A dísztököknél próbáltam a "hagyományos" halloween hangulat mellett valami mást is alkotni, így született meg ez a csodálatos és nagyon egyszerű Hamupipőke inspirálta mécsestartó. Bár nem örök darab, hiszen a friss tök előbb -utóbb meglottyad és ki kell dobni, de amíg tart addig nagyon szép éke lehet egy kislányszobának vagy egy romantikus örök gyerek lakrészének.   
  Hozzávalók:

egy kisebb vagy közepes dísztök
arany csillámpor
hobbiboltokban beszerezhető, szalvétatechnikához való alapozó vagy lakk
1 ecset
1 teamécses  A dísztök tetejét kivágjuk egy akkora körben hogy beleférjen a teamécses, majd alaposan kikaparjuk a belsejét. Én  fújtam bele egy kis hajlakkot is, a tartósítás kedvéért.
 
   A csillámport érdemes az eredeti csomagolás helyett egy másik tégelybe önteni, ami olyan, mint egy sószóró. Így sokkal könnyebb vele dolgozni. Én erre a célra egy Dr. Oetker díszítőcukros üvegcsét használtam.

  A csillámozást érdemes apránként, részletekben végezni. Fogjuk az ecsetet, fessünk be egy részt a tökön az alapozóval és azonnal szórjuk is meg a csillámmal. Aztán megint lekenünk egy részt és megint jöhet a csillámozás. És így haladunk egészen addig, amíg körbe nem érünk a tökön.

 Aztán félre tesszük száradni, az alapozó címkéjén jelzett ideig, majd egy tiszta, száraz ecsettel sepregessük kicsit le a felületét, hogy lehulljanak róla a fölösleges csillámok.
Végül essünk neki még egyszer és kenjük körbe az egészet egy lakkal, hogy tartósabb legyen. De szerintem erre a célra is megfelel az alapozó. Én azzal csináltam és ugyanolyan szép lett.

  Ha ez a réteg is teljesen megszáradt, illesszük a helyére a teamécsest, helyezzük el az alkotást valami hozzá méltó helyen és gyönyörködjünk benne. És természetesen ne felejtsük el megdicsérni magunkat, hogy milyen ügyesek vagyunk.  <3

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,