2015. október 7., szerda

TESZT: Baba mélyhidratáló testápoló

    Egy Trnd- projekt keretében volt szerencsém kipróbálni a Baba zabkivonatos mélyhidratáló testápolót. Amikor értesítettek, hogy bekerültem a tesztelők közé nagyon örültem, mert alapból imádom a Baba termékeit. A szappanjuknak stabil helye van az arctisztítási rutinomban és a samponjuk is nagyon jó benyomást tett rám. Így eleve nagy elvárásokkal voltam az érkező új termék felé.
A csomagokat általában a Szerelmem szokta átvenni. Mindig a munkahelyére küldöm őket, mert én hol itthon vagyok, hol nem.  Mint a mesében :D. Így biztos, hogy átvételre kerül.
Amint megérkezett a csomag hívott is és aztán egyből rákérdezett, hogy mi is van benne, mert nagyon jó az illata. Ennyi nekem elég is volt ahhoz, hogy a testápoló átmenjen az illatteszten. Nem tudom, hogy ez minden férfira jellemző e vagy csak az én páromra, de ő nagyon válogatós az illatok terén. Nagyon kevésszer mondja azt hogy tetszik neki valamelyik aroma, legyen az parfüm, öblítő vagy kozmetikum. Szóval a Baba mélyhidratáló testápoló nálunk átment az első és legnehezebb teszten.


   Természetesen amint hazahozta a csomim én is rávetettem magam és még az nap este kipróbáltam. Hát az illata tényleg zseniális azt meg kell hagyni. :D
De persze a szaglászás mellett más szempontokat is figyeltem a használat során. Nekem például gyerekkorom óta rendszeres problémát jelent a száraz bőr, de csak bizonyos helyeken. Ilyen a boka melletti kis rész és a könyököm is. Újabban pedig a homlokom közepén is kialakult egy kisebb száraz terület, ami azért fura, mert az arcbőröm kifejezetten zsíros volt mindig is. Volt tehát mit megoldania a Baba testápolónak. Ezeken a területeken kívül pedig a teljes testemet is kentem vele, minden nap fürdés után, hiszen ez évek óta a napi testápolási rutinom része,

   Amit már az első használat után észrevettem, az az, hogy nagyon gyorsan beszívódik. Szinte csak rákentem a bőrömre és már öltözhettem is fel. Ez nagyon tetszett benne.
A másik ilyen észrevételem pedig az volt, hogy azonnal puhává varázsolta a bőröm, a fentiekben említett problémás területeket kivéve. De ezek rendbehozatalát nem is vártam egy alkalomtól.
   Az első benyomás és az első használat tehát nagyon jó volt és a Baba testápoló a későbbiekben sem okozott csalódást.  Rendszeres használat mellett a homlokomon lévő szárazságot 3-4 nap alatt,  a könyök és a lábfej területit pedig 7-8 nap elteltével sikerült teljesen megszüntetnie.
Így én teljesen elégedett vagyok a hatásával.
Egy negatívumot tudok csak felhozni, ami egy idő után igencsak megnehezíti a használatot. Az adagolónyílás ami szerintem borzasztóan kicsi. Így amikor a doboz már csak félig van kínszenvedés kinyerni belőle a testápolót. Főleg akkor amikor már sikerült egy- két testrészt bekenni és a krémtől csúszós a kezem. Ilyenkor próbáltam a dobozt izomból nyomni, rázogatni, közben folyamatosan esett ki a kezemből.... Kívülről nézve biztos nagyon vicces lehet, de belülről egy rémálom.
Ezt a kis bakit leszámítva, amit reméljük valahogy orvosolnak a jövőben, engem nagyon meggyőzött a Baba mélyhidratáló testápoló. Illatos, hatékony és az ára is nagyon kedvező (ajánlott fogyasztói ár: 899 ft) nagy, 400 ml-es kiszereléséhez képest.
Én tízes skálán 9-re értékelem.