Ugrás a fő tartalomra

Újabb spórolós ételek

   Sajnos egyre több ember szembesül azzal, hogy hónapról hónapra egyre kevesebb pénz marad a tárcájában a csekkek befizetése után. Így egy régebbi cikkemhez hasonlóan katt ide az előzményhez! ma is pár spórolós fogást szeretnék megosztani veletek.


   Nemrég akadtam rá egy fórumon arra a tippre, hogy hogyan készítsünk egy csirkéből, finom és laktató két fogásos menüt.
   Vegyünk egy egész csirkét és főzzünk belőle finom húslevest, majd ha elkészült vegyük ki belőle a husit és tegyük egy tepsibe.
   Két három tojást keverjünk ki ízlés szerinti fűszerekkel (só, bors stb). Ezt öntsük rá a húsra, szórjuk meg reszelt sajttal, majd süssük szép pirosra!




   Ha már leveshús, akkor ide kapcsolódik egy újabb trükk a maradék felhasználására. Készíthetünk belőle pástétomot, ami isteni sima kenyérre vagy pirítósra kenve.
Lecsipegetjük a csontról a húst, turmixgépbe tesszük, bedobunk mellé még egy főtt sárgarépát, egy hagymát, mustárt, petrezselymet és egy kis vajat vagy tejfölt. Ezt összeturmixoljuk, után fűszerezzük majd hűtőben kicsit állni hagyjuk.



  Van egy másik fincsi pástétom receptem is. Ehhez 2 vagy 3 szelet maradék felvágottra ( sonkára vagy párizsire), egy kemény tojásra és egy kis vajra van szükségünk. Összeturmixoljuk és hűtőben állni hagyjuk egy kicsit.




   A fasirt is egy egész olcsó étel lehet, ha az ember megfelelően készíti el. Például rakhatunk bele különböző friss vagy fagyasztott mexikói zöldségkeveréket is. Adhatunk hozzá tömlős sajtot is (az auchanban 2 havonta lehet kapni 80 forint körüli áron), több zsemlét vagy reszelhetünk hozzá krumplit is, sőt ilyenkor akár a húst is elhagyhatjuk belőle. Ebből lesz a hamis fasírt. Ehhez már csak egy kis köret kell (pl rízs) és kész is a vacsora.





   Már az előző cikkben is említettem, hogy a krumpli ilyenkor a legjobb barátunk, hiszen olcsó és számos étel elkészíthető belőle. Ilyen például gyermekkori kedvencem a krumplipogácsa vagy krumpliperec, ahogyan én ismerem.
   Először csinálok egy sima krumplipürét, beleütök egy tojást és annyi lisztet teszek hozzá, amennyit felvesz, hogy ne legyen ragadós.
Ezután összegyúrom, ujjnyi vastagra nyújtom, rudakat vagy köröket vagy bármilyen formákat gyártok belőle és forró olajban kisütöm.
Reszelt sajttal vagy tejföllel tálalom, de magában is nagyon finom.


  Remélem tetszettek az ötletek, ha van hasonló tippetek, kérlek osszátok meg velem!
Holnap ismét érkezem pár hasonlóan jó és olcsó fogással!

Szép napot mindenkinek!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...