Közelednek a hideg, bekuckózó esték. Ilyenkor mindenki szeret elkortyolgatni valami finom, habos és átmelegítő italt.
Ezért az elkövetkező pár bejegyzésben különböző téli italok receptjeit szeretném megosztani veletek.
Először a párizsi szilvás kávé segítségével teremtünk meghitt és romantikus hangulatot otthonunkba.
Lássunk is neki.
Hozzávalók 4 személyre:
negyed csésze szilvalekvár
negyed teáskanál őrölt szegfűszeg
negyed csésze szerecsendió
egy pár csepp szilvalé
4 csésze főzött kávé
fahéj
Keverjük össze simára a lekvárt, az őrölt szegfűszeget, a szerecsendiót és a szilvalevet.
Öntsük a főzött kávét egy edénybe, adjuk hozzá a fűszeres lekvár keverékét és folyamatos keverés közben melegítsük egy kicsit össze, de semmiképp se forraljuk fel!
Miután bögrékbe öntöttük tegyünk a tetejére tejszínhabot és szórjuk meg fahéjjal!
Hmmm, isteni!
Ezért az elkövetkező pár bejegyzésben különböző téli italok receptjeit szeretném megosztani veletek.
Először a párizsi szilvás kávé segítségével teremtünk meghitt és romantikus hangulatot otthonunkba.
Lássunk is neki.
Hozzávalók 4 személyre:
negyed csésze szilvalekvár
negyed teáskanál őrölt szegfűszeg
negyed csésze szerecsendió
egy pár csepp szilvalé
4 csésze főzött kávé
fahéj
Keverjük össze simára a lekvárt, az őrölt szegfűszeget, a szerecsendiót és a szilvalevet.
Öntsük a főzött kávét egy edénybe, adjuk hozzá a fűszeres lekvár keverékét és folyamatos keverés közben melegítsük egy kicsit össze, de semmiképp se forraljuk fel!
Miután bögrékbe öntöttük tegyünk a tetejére tejszínhabot és szórjuk meg fahéjjal!
Hmmm, isteni!