2013. október 28., hétfő

Természetes csomagolás

    Nem tudom, ki hogy van vele, de én már ilyenkor elkezdem gyűjtögetni a karácsonyi ajándékokat a családnak. Egyrészt azért, mert imádom a karácsonyt és mindig egyre és egyre hamarabb elkezdek készülni rá, hogy érezhessem a varázslatos hangulatát a szívemben. Másrészt pedig, így azért a pénztárcának sem olyan megterhelő a meglepik összegyűjtése, hisz karácsony viszonylag még messze van, így sokkal több akcióba futhatunk bele az üzletekben,  és jobban át is tudjuk gondolni, hogy kinek mit szeretnénk venni.

  Ebben a bejegyzésben az apróbb ajándékok egyedi és látványos csomagolásához szeretnék segítséget nyújtani.
Szükségünk lesz hozzá:
 egy dióradecoupage ragasztóra
csillámporra
fehér színű barkácsfilcre és egy darab szép szalagra.


   Először is óvatosan megtörjük a diót, hogy félbe essen és kiszedjük a belsejét.


   Ezután a belsejét bekenjük decoupage ragasztóval vagy alapozóval és jó alaposan megszórjuk csillámporral. Aztán megvárjuk amíg megszárad.

  A filcből vágunk egy kis darabot, ami pont beleillik a dió egyik felébe. Elegendő lehet az is, ha csak belehelyezzük a darabot, de aki akarja bele is ragaszthatja.
Ezután már csak az apró ajándékot kell belehelyeznünk, ami lehet egy fülbevaló, egy gyűrű vagy egy medál is.   Végezetül vesszük a szalagot, összezárjuk a dió dobozkát és szépen összekötjük vele.   Igazán egyedi és ötletes csomagolás, és igen kevés pénzből kihozató. :)
Sok sikert a barkácsoláshoz!