Ugrás a fő tartalomra

OUTFIT: Újévi kirándulós szett

    Azt mondják, úgy kell tölteni az év első napját, ahogy aztán az egész évet szeretnénk. Éppen ezért, mi kirándulással indítottunk, mert idén szeretnénk még több különleges magyarországi helyszínt felfedezni.
   Sosem voltam egy nagy túrázó, inkább a városi kirándulások vonzottak, ami részben a kullancsoktól való mániákus félelmem miatt alakult ki, részben pedig azért, mert nem is sejtettem, hogy milyen csodákra lelhetek az erdő mélyén. 

Egy romantikusan megbúvó kis kápolna, egy fantasztikusan tiszta vizű kis forrás, melyből a szomjunkat csillapíthatjuk vagy egy kristályosan csillogó vízesés annyira fel tudja tölteni a lelket. Sokkal többet ér 100 meditációnál. Az erdő, a természet szinte kiszívja belőlem a stresszt és a feszültséget és pozitivitással tölt el.

Az új hobbihoz, viszont új ruhadarabokra is szükség van, hogy sokkal kényelmesebben és komfortosabban érezzem magam a természetjárás során. 

Vettem már egy praktikus télikabátot, egy-két kényelmes és meleg nadrágot, vízlepergetős dzsekit és most, legutóbb a Bonprix-től egy mellényt, ami a tavasszal és ősszel lesz igazán hasznos.

De szerencsére nem kellett tavaszig várnom a felavatásával, hála a január elsejei kellemesen meleg, napsütéses időnek. 

Ócsa felé vettük az irányt, hogy felfedezzük különleges látnivalóit: román kori bazilikáját és Magyarországon egyedi pincefaluját.
A ragyogó napsütés ellenére igyekeztem észben tartani, hogy január van és nem könnyelműsködni ruházat terén, ezért a kedvenc kirándulós, fehér, kötött garbómat vettem fel a mellény alá. Kényelmes bélelt nadrágot választottam hozzá és kész is volt a tökéletes felfedező szett. 

A mellény tökéletesen szigetel, a polárral bélelt zsebébe pedig kész mámor belecsúsztatni az átfázott kezeimet. 
Egyetlen hibája, hogy a 34-es méret is elég széles derékban, de egy gumis fekete övvel azonnal tudom orvosolni a problémát, ha esetleg csinosabbra venném a figurát.És, hogy milyen csodákat fedeztünk fel Ócsán? Érdemes ellátogatni oda?

Egy későbbi bejegyzésben erről is mesélek majd...Mellény: Bonprix

Nadrág: F&F

Csizma: In Extenso

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,