Ugrás a fő tartalomra

Top 5 motiváló film

    A filmek sokféle hatással lehetnek az emberre. Van amelyik megnevettet, van amelyik elszomorít és olyan is amelyik felnyitja a szemed és motivál, hogy változtass. Legyél jobb, élj egészségesebben, élj szabadabban. Sokszor nem is biztos, hogy konkrét motivációs filmet nézel, mégis megmozdít benned valamit egy karakter vagy egy szituáció. Ezer ilyen filmet tudnék felsorolni, de most csak 5-öt fogok. 5 olyat ami teljes egészében, minden egyes percében a változás izaglmával tölt el.


  • 1. A békés harcos útja

Elsőre máris egy kemény filmemmel kezdtem. Ez nem való mindenkinek, nem való felszínes útkeresőknek, akik csak divatból vagy csak kicsit foglalkoznak az önismerettel és a spiritualitással. Számukra ugyanis ez egy unalmas, vontatott és eseménytelen film lesz. 
Annak viszont, aki ugyanúgy elmélyül ezekben a dolgokban, mint én, a főszereplők minden egyes szava fontos jelentéssel fog bírni. 
A film egyébként Dan Millan tornászról szól, aki mindenáron ki akar jutni az olimpiára, mert ezzel kívánja betölteni az egyébként sikeres életében tátongó űrt. Dan rövidesen súlyos motorbalesetet szenved és ettől az álmától végképp elesik. Orvosai szerint soha nem lehet tornász többé. De megjelenik Socrates, aki segít a fiúnak abban, hogy megtalálja önmagát, felülértékelje a céljait és az életét. 
Dan legbelül tudja, hogy nem szabad feladnia tornász karrierjét és Socrates segítségével újra formába lendül, sőt még elhagyangolt barátaival is sikerül javítania a kapcsolatán. De persze ez a film sem múlik el bonyodalom nélkül, mert bár a fiú remek formában van azzal nem számolt, hogy volt edzője már teljesen lemondott róla...





  • 2. Pain & gain

Mindig ezt a filmet veszem elő ha elfogy a motivációm az élethez. Amikor úgy érzem, hogy szélmalom harcot vívok. Amikor olyan mintha csak egy helyben toporognék. 
Szamomra ez a film nem a gyúráshoz ad motivációt ( na jó egy kicsit azért a gyúráshoz is ) hanem az élethez. Felrázza a bennem szunnyadó kitartást, a harcos kedvet, hogy menjek előre és ne adjam fel soha. Pedig alapvetően ehhez nem sok köze van a sztorinak. Belőlem valahogy mégis ezt az érzést váltja ki.
A film maga Daniel Lugo testépítőről és barátairól szól, akik úgy döntenek, hogy nem kergetik tovább az amerikai álmot, hanem azonnal valóra váltják. Ezért elrabolnak egy üzletembert, majd arra kényszerítik, hogy minden vagyonát adja nekik. De igen hamar félresiklanak a dolgok és egyre jobban kezd kicsúszni a kezükből az irányítás..





  • 3. Ízek, imák, szerelmek

Ez a film a boldog élet Szent Grálja. Már attól megkönnyebbülök ha csak megnézem. Éppen ezért mindig ez a film kerül a DVD lejátszóba, ha úgy érzem valami nincs rendben az életemmel. Aztán amikor végeztem vele rájövök, hogy a lényeg csak az, hogy jól érezzem magam a bőrömben és ehhez nem kell mást tenni, mint elengedni a szorongásokat, figyelni a belső harmóniára és élvezni mindazt amit az élet eléd dob, legyen az szerelem vagy bármi más.
Liz útja csodálatos, felemelő és inspiráló. Bár a film elején látszólag mindene megvan amire az ember vágyhat: férj, karrier, nagy ház, mégsem boldog. Ezért elválik, majd egy nála jóval fiatalabb fiúval kezd viszonyba végűl pedig nyakába veszi a világot és így találja meg a belső békét és boldogságot.
Azt tudtátok, hogy ez egy igaz történet?






  • 4. Marigold Hotel

Tipikusan egy "ZS" kategóriás filmnek indult, de vasárnap ne számítson az ember ennél jobbra, így gondoltam nem kapcsolgatok, maradok ennél. A langyi kezdet után viszont egy igazán jó film kerekedett ki belőle. Bár maga a sztori nem annyira figyelemreméltó, de a szereplők jellemfeljődése nagyon elgondolkodtató. Nem beszélve arról a sok -sok bölcsességről ami el van rejtve a sorok között. 
Pont ezért másodszorra már jegyzetfüzettel a kezemben néztem meg és leírtam minden aranyköpést amiről úgy gondoltam, hogy jelenlegi vagy jövőbeni helyzetemben motivációt nyújthat.
  A történet szerint 7 angol nyugdíjas egy csaolgató reklám hatására úgy dönt hogy nyugdíjas évei hátralevő részét Jaipurban, a Marigold hotelben töltik el. Ám mikor megérkeznek szembesülniük kell a rideg valósággal: semmi sem igaz abból amit a hírdetésben láttak, nekik pedig dönteniük kell, hogy megszoknak vagy megszöknek....







  • 5. Ezer szó

  Jack MacCall egy nagydumás ügynök, aki mindenkit képes csőbe húzni. Egyszer még egy spirituális gurut is sikerül neki, ám ezek után egyszer csak azt veszi észre, hogy egy fa nőtt a kertjében 1000 levéllel. Később rájön, hogy minden egyes kimondott szavánál lehull egy levél a fáról. Ha pedig az utolsó is leesik akkor neki vége. Eleinte nem veszi komolyan a dolgot, de ahogy csökken a levelek száma úgy ijed be Jack is és egyre jobban próbálkozik, hogy szavak nélkül is megértesse magát másokkal és közben szépen lassan rájön, hogy mennyire felszínes életet élt eddig.
Nagydumásoknak kifejezetten ajánlott ez a film. Én teljesen magamba szálltam tőle. Elgondolkodtatott, hogy valóban szükség van e arra a sok fölösleges szócséplére amit csinálok. A csendnek talán sokkal nagyobb az ereje. Meg kellene tanulnom néha csendben lenni....









Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,