Ugrás a fő tartalomra

A 10 legjobb dolog a nyárban

   A kánikula mindannyiunkat megvisel. Izzadunk, nem esik jól az edzés, aludni sem tudunk olyan jól, ám mégis, a nyár egy olyan évszak amikor az egész világ szabadabbnak és vidámabbnak tűnik.

Én legalább 10 dolgot tudok amiért imádom ezt az évszakot. 
Ti hányat tudnátok felsorolni?






  • 1. Hurrá nyaralunk!
Egyértelműen a legjobb dolog a nyárban. Nyaralunk, kikapcsolódunk és kicsit kilépünk a mókuskerékből.







  • 2. Ragyogó barnaság

Ha minden nap szánunk egy kis időt, mondjuk 15-20 percet a napozásra, akkor igen hamar gyönyörű bőrszínt szerezhetünk. Ettől aztán minden ruha szebben mutat rajtunk, vékonyabbnak tűnünk, az arcbőrünk hibátlanabbnak hat, ami miatt kevesebbet is kell sminkelnünk. Kell ennél több?





  • 3. Fogyás és egészséges életmód könnyedén

A nyári hónapokban bővelkedünk a szezonális gyümölcsökben és zöldségekben, e miatt sokkal könnyebben megy az átállás az egészséges életmódra vagy a diétára. Ha ilyesmin gondolkodsz ez a legalkalmasabb idő, hogy belevágj!
Gyümölcsös vagy zöldséges saláták, turmixok, grillezett zöldségek segítenek ebben. De akár nyersen is fogyaszthatjuk ezeket. Nekem például gyakran csak egy nagy bögre áfonya, meggy vagy egyéb gyümölcs a tízóraim ilyenkor.
Ráadásul az sem mellékes, hogy ezeknek a szezonális finomságoknak a fogyasztásával feltölthetjük a vitaminraktárainkat és felkészíthetjük a szervezetünket az őszi-téli megfázásos időszakra.





  • 4. Romantikus naplemente

Van annál szebb, mint amikor a vízparton végignézel egy csodás nyári naplementét? Kevés ennél szebb és romantikusabb dolgot tudok elképzelni.
Az ég a legszebb arany, vörös,sárga és néha rózsaszín színekbe borul és vele együtt a világ szépen elcsendesedik és lelassul.





  • 5. Jeges örömök

Reggel egy jegeskávéval indítani a napot, napközben lehűteni magunkat egy isteni fagyival vagy meginni egy hűs italt a tikkasztó hőségben. Ezeket az örömöket legjobban nyáron élheted át. Ez utóbbihoz mutattam is nektek korábban egy különleges alkoholmentes koktélreceptet.






  • 6. BBQ party

Isteni illatok, ínycsiklandó ételek, önfeledt kikapcsolódás és a baráti társaság. Ez a grill partyk utánozhatatlan légköre, aminek most van a főszezonja. 





  • 7. Élménykavalkád
Nem tudom, hogy a nyaralások miatt vagy a napocska okozta öröm miatt, de megfigyeltem, hogy nyáron sokkal több élményt szerzünk. Nyitottabbak vagyunk, több mindenre igent mondunk, több mindent bevállalunk, ezáltal egy élménydúsabb időszakot élünk meg.






  • 8. Csini, csini, csini

Végre felvehetjük a könnyű anyagú nagyon csini ruháinkat, dámaként billeghetünk a vízparton a nagy kalapjainkban, előkerülhetnek az eleganciát sugárzó legyezők és a matrózos szettek.
Szóval a nyár tele van sikkel és eleganciával.




  • 9. Irány a vízpart!

Imádom a nyárban, hogy el lehet merülni a kellemesen hűsítő vízben. De nem ám a strandok medencéire gondolok. Annál sokkal hangulatosabb megmártózni a Balatonban vagy a tengerben. Lágyan ringatózni a hullámain és élvezni, ahogy a kibukkanó vállainkat cirógatja a nap.





  • 10. Boldogság, nevetés

Valószínűleg a napocska miatti D vitamin többlet okozza, de nyáron sokkal többet nevetünk, önfeledtebbek vagyunk és az emberi kapcsolatainkat is jobban ápoljuk. Olyan ez az évszak, mint egy jó kis boldogságterápia. Használjuk ki!








Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,