2019. június 14., péntek

A 10 legjobb dolog a nyárban

   A kánikula mindannyiunkat megvisel. Izzadunk, nem esik jól az edzés, aludni sem tudunk olyan jól, ám mégis, a nyár egy olyan évszak amikor az egész világ szabadabbnak és vidámabbnak tűnik.

Én legalább 10 dolgot tudok amiért imádom ezt az évszakot. 
Ti hányat tudnátok felsorolni?


  • 1. Hurrá nyaralunk!
Egyértelműen a legjobb dolog a nyárban. Nyaralunk, kikapcsolódunk és kicsit kilépünk a mókuskerékből.  • 2. Ragyogó barnaság

Ha minden nap szánunk egy kis időt, mondjuk 15-20 percet a napozásra, akkor igen hamar gyönyörű bőrszínt szerezhetünk. Ettől aztán minden ruha szebben mutat rajtunk, vékonyabbnak tűnünk, az arcbőrünk hibátlanabbnak hat, ami miatt kevesebbet is kell sminkelnünk. Kell ennél több?

  • 3. Fogyás és egészséges életmód könnyedén

A nyári hónapokban bővelkedünk a szezonális gyümölcsökben és zöldségekben, e miatt sokkal könnyebben megy az átállás az egészséges életmódra vagy a diétára. Ha ilyesmin gondolkodsz ez a legalkalmasabb idő, hogy belevágj!
Gyümölcsös vagy zöldséges saláták, turmixok, grillezett zöldségek segítenek ebben. De akár nyersen is fogyaszthatjuk ezeket. Nekem például gyakran csak egy nagy bögre áfonya, meggy vagy egyéb gyümölcs a tízóraim ilyenkor.
Ráadásul az sem mellékes, hogy ezeknek a szezonális finomságoknak a fogyasztásával feltölthetjük a vitaminraktárainkat és felkészíthetjük a szervezetünket az őszi-téli megfázásos időszakra.

  • 4. Romantikus naplemente

Van annál szebb, mint amikor a vízparton végignézel egy csodás nyári naplementét? Kevés ennél szebb és romantikusabb dolgot tudok elképzelni.
Az ég a legszebb arany, vörös,sárga és néha rózsaszín színekbe borul és vele együtt a világ szépen elcsendesedik és lelassul.

  • 5. Jeges örömök

Reggel egy jegeskávéval indítani a napot, napközben lehűteni magunkat egy isteni fagyival vagy meginni egy hűs italt a tikkasztó hőségben. Ezeket az örömöket legjobban nyáron élheted át. Ez utóbbihoz mutattam is nektek korábban egy különleges alkoholmentes koktélreceptet.


  • 6. BBQ party

Isteni illatok, ínycsiklandó ételek, önfeledt kikapcsolódás és a baráti társaság. Ez a grill partyk utánozhatatlan légköre, aminek most van a főszezonja. 

  • 7. Élménykavalkád
Nem tudom, hogy a nyaralások miatt vagy a napocska okozta öröm miatt, de megfigyeltem, hogy nyáron sokkal több élményt szerzünk. Nyitottabbak vagyunk, több mindenre igent mondunk, több mindent bevállalunk, ezáltal egy élménydúsabb időszakot élünk meg.


  • 8. Csini, csini, csini

Végre felvehetjük a könnyű anyagú nagyon csini ruháinkat, dámaként billeghetünk a vízparton a nagy kalapjainkban, előkerülhetnek az eleganciát sugárzó legyezők és a matrózos szettek.
Szóval a nyár tele van sikkel és eleganciával.
  • 9. Irány a vízpart!

Imádom a nyárban, hogy el lehet merülni a kellemesen hűsítő vízben. De nem ám a strandok medencéire gondolok. Annál sokkal hangulatosabb megmártózni a Balatonban vagy a tengerben. Lágyan ringatózni a hullámain és élvezni, ahogy a kibukkanó vállainkat cirógatja a nap.

  • 10. Boldogság, nevetés

Valószínűleg a napocska miatti D vitamin többlet okozza, de nyáron sokkal többet nevetünk, önfeledtebbek vagyunk és az emberi kapcsolatainkat is jobban ápoljuk. Olyan ez az évszak, mint egy jó kis boldogságterápia. Használjuk ki!