Ugrás a fő tartalomra

Zöldségek a grillen

   Itt a jó idő, itt a grill szezon, irány a kert! Nincs is annál jobb érzés, mint amikot az ember összeül a családjával és/ vagy a barátaival és közösen készítik, majd fogyasztják el az ételt. A háttérben kellemes zene szól, az asztalon hűs limonádé és mindent beleng a jókedv , a grill ételek mennyei illata és a felszabadult nevetés. Nincs ennél jobb kikapcsolódás a világon! Ugye, hogy így van?



  Bár a hangulat mindenhol egyezik, az változó, hogy mi kerül a grillre. Mondhatnánk, ahány ház annyi szokás. Vannak akik a saslik jellegű nyársakat, mások a nehezebb, pácolt húsokat részesítik előnyben.
Mi nagyon vegyes dolgokat válogatunk ilyenkor össze. Szokott lenni tzatziki saláta, pácolt csirkemell, grillkolbászok és nagyon- nagyon sok zöldség.
Sokan elfelejtik vagy esetleg nem is tudják, hogy a legtöbb zöldség nem csak hogy alkalmas, hanem egyenesen isteni grillen megsütve. Elkészítésükhöz pedig pár perc is elég., hiszen nem kell őket teljesen puhára sütni, elég, ha csak a felületüket sütjük át, hogy belül még finom, roppanósak maradjanak. A legjobb grillzöldségek például a cukkini, a padlizsán, a kaliforniai paprika,a hagyma, a spárga, az édesburgonya, sőt a zsenge sárgarépa is nagyon finom tud lenni.




  Ha a grillezés végén pedig már csak a parázs maradt a grill alatt, akkor kapjuk le a rácsot és dobjunk a parázsba pár alufóliába csomagolt kukoricacsövet és néhány középen bevágott, zöld fűszeres krémsajttal megtöltött burgonyát szintén alufóliába csomagolva és adjunk nekik háromnegyed órát, hogy szép nyugodtan megsüljenek. Mindegyik fantasztikus lesz!

   Ne féljetek az ízektől, nyugodtan kísérletezzetek, hisz a zöldségeknek ugyanúgy helyük van a grillen, mint a húsoknak! Ráadásul egészségesek is és hús mellé fogyasztva könnyíthetitek vele az étkezést is.



Ti milyen zöldségeket szoktatok grillezni?






Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...