Ugrás a fő tartalomra

5 érv a fonás mellett

   Elképesztő, hogy mennyiféle frizurát lehet elkészíteni egy adott hosszúságú hajból. Erre jó példa Sarah Angius, aki legalább 1000 frizura elkészítését mutatta már be a saját haján.
Alkalmi kontyok, sportos lófarkak, laza hullámok. Mindegyik szuper a maga nemében, ám mindegyiknek megvan a maga gyenge pontja Az egyiket összekócolja a szél, a másiknak nem tesz jót a nedvesség vagy az intenzívebb mozgás. Ám van egy amelynek ezek a kihívások meg se kottyannak, sőt ha elég erősen van elkészítve még az alvást is bírja. Ez a csodás frizura pedig nem más. mint a parketta- vagy francia fonás. Ki hogy ismeri.
  Egy ilyen fonás egy vagy 2 copfban elkészítve 3 vagy akár 8 napig is simán helytáll.
Nézzük meg mi az a 6 érv ami miatt érdemes ezt választanod, ha egy mozgalmas hét vagy egy izgi nyaralás előtt állsz.
  • 1. Nem kell féltened


Munka után még beugrasz edzeni? Semmi gond! A fonásod tutira bírni fogja! Nem kell attól félned, hogy szétesik vagy hogy csapzott leszel az edzőtermi izzadástól, mert a frizurád mindent, de tényleg mindent kibír.
  • 2. Bírja a nedvességet


Bár erre a pontra már utaltam az előzőben, de azért hozzátenném azt is, hogy az izzadás mellett minden más nedves helyzettel is megbirkózik, legyen az úszás, eső vagy pár kör egy izzasztó szaunában.
  • 3. És a frizurám még mindig tart


Az eső mellett a a másik nagy frizuragyilkos elemet, a szelet is állja és a szájfényt is védi. Gondolom te  is ismered azt az érzést, amikor kilépsz az ajtón az óriási szélbe és azzal a lendülettel az összes hajad a szájfényedbe ragadva végzi... Tipikus
De a fonás megvéd ettől a kis bakitól plusz nem kell attól sem félned, hogy egy torzonborz őrültként érsz be a munkahelyedre.


  •  4. Nem baj, ha nem a legfrissebb


Bármennyire is szeretnénk tökéletesnek látszani, valljuk be vannak olyan napok amikor elblicceljük a hajmosást és reggel nem épp a legfrissebb a frizuránk. Ilyenkor a legjobb trükk egy kis száraz sampon és egy menő fonás. Utána már az ég világon senki sem fogja megmondani, hogy előző este lusti voltál hajat mosni.

  •  5. Fashion faktor


Az előzőekben felsorolt pozitív tulajdonságok mellett azért azt se felejtsük el, hogy a fonás nem csak praktikus de őrülten szexi és nagyon divatos is. Szinte nincs is olyan fashionista, influencer vagy ismert személyiség akinek ne lenne legalább egy fonatos képe.
  •  6. A legjobb party frizura alap


Egész nap befonva volt a hajad és este buliba készülsz?
Csak engedd ki a hajad, nagyon picit fésüld át, permetezz rá egy kis hajlakkot és máris kész a szuper dögös party frizura.
Ti milyen érveket tudtok még felsorolni a fonás mellett?
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü