Ugrás a fő tartalomra

Hajdúszoboszló: Ahol összejön a család!

     Hol van az a különleges hely, ahol a család különböző generációi jól érezhetik magukat együtt, szuper programokban lehet részük, fürdőzhetnek, wellnesselhetnek és jókat ehetnek? A jó válasz: Hajdúszoboszló!





    Ez a város magában hordoz mindent, amire szükség lehet egy nagy, családi nyaraláshoz!
Szállások igen széles tárházából válogathatunk a minden igényt kielégítő hoteltől, egészen a családias hangulatú panziókig. Én, mostani kiruccanásom alkalmával a Hunguest Hotel Békében szálltam meg, ahol a gyönyörű szobák és a hatalmas wellness részleg mellett az ételek is nagyon kiválóak. Ha szeretnéd magad mögött hagyni a pihenésed alkalmával a nyomasztó, "Mit főzzek?" és "Mit egyen a család?" kérdéseket, akkor bátran válaszd ezt a szállodát, mert itt a bőséges svédasztalos étkezések alkalmával biztos, hogy mindenki megtalálja a számára legjobban eső ételt.





   Étkezés előtt vagy étkezés után -kinek hogy esik jobban- érdemes felkeresni a Csanády Borházat, hogy igazi ízes, magyar borokat kóstolhassunk és ha már itt vagyunk, vegyük szemügyre az itt található Csanády házat, mely az alföldi puszta legősibb és Hajdúszoboszló legidősebb népi lakóháza. Az 1806-ban épült ház megélte a reformkort, a szabadságharcot, a kiegyezés korát és az I. majd a II. világháborút is. Ma pedig szinte régi pompájában áll és várja a látogatókat, hála a tulajdonosok gondos kezeinek. Századfordulós falióra, korabeli képek a ház egykori tulajdonosairól a Csanády családról, gyönyörű kemencék és megannyi szépség várja azt aki ide betéved. Kérdezni pedig nem csak lehet, hanem egyenesen kötelező, hiszen a tulajdonos bámulatos tudással rendelkezik a Csanádyakról, így bármire is vagy kíváncsi mindenre megkapod a választ.









  Utunk további részét folytathatjuk a közösségi összefogás nyomán létrejött Bocskai István Múzeumban, melynek 2 különböző tárlata az utca két oldalán helyet foglaló épületekben található. Szerintem csodálatos hely, nem érdemes kihagyni, mert itt aztán izgalmas dolgokra lelhet az ember. Az idősebbek biztosan lázba jönnek majd a kiállításon található megannyi régi használati tárgy, játék és termékcsomagolás láttán. Én magam is izgatottam néztem a Moncsicsit, melyről Anyukám olyan sokat mesélt és fedeztem fel a különböző csokipapírokat, melyekből egyet -egyet a mai napig találok Anya régi könyveiben. Olyan fantasztikus időutazás ez, mely közelebb hozza egymáshoz a generációkat az által, hogy jobban belelátunk a szüleink, nagyszüleink hétköznapjaiba, megnézhetjük, hogy miket ettek, milyen piperecuccokat használtak, mivel játszottak. E táralton sétálva óhatatlanul előkerülnek majd régi sztorik a nagyitól vagy a szüleinktől. Olyanok melyeket eddig lehet, hogy sosem hallottunk, de a kiállítás darabjai felelevenítik bennük. Hiszem, hogy ezek a pillanatok még jobban összehozzák a családot.
Ha pedig vége a sztoriknak akkor sétáljatok át a szomszéd helységbe és öltsetek magatokra pár korabeli ruhát! Bizony, itt ezt is szabad! A kiállítás annyira interaktív, hogy mindenkit lázba hoz. Számomra nagyon élvezetes volt látni, hogy a fiataloktól az idősekig mindenki nyüzsgött itt, próbálgatta a kalapokat és a ruhákat és minden egyéb lehetséges dolgot kipróbált. Imádtam ennyi mosolygó embert látni egy helyen!









  Az izgalmas látnivalók után azt hiszem, hogy jól fog esni egy kávé és egy kis süti, szóval irány a Nelson Hotel Étterem & Cukrászda!
Különlegessége, hogy nem csak a hely nevében köszön vissza az admirális, hanem az egész belső tér erre a tematikára lett kialakítva. Az étterem a zászlóshajó legénységi fedélzetét tükrözi, a cukrászda és a különterem pedig Nelson Admirális tiszti kabinját mintázza. Az isteni kávé és a helyben készült sütemények pedig csak fokozzák az egyébként is fantasztikus hatást.





   Ha a kávétól kellően felélénkültünk öltözzünk át a vacsorához, üljünk autóba és látogassuk meg a Rózsa Péter biobirodalmát, a Balmazújvároson, a hajdúnánási bekötőút közelében található Virágoskúti Rózsakert Biocsárdát. Bizton állíthatom nektek, hogy ez a legeslegszebb csárda ahol életemben jártam! Az épületet a Kossuth- díjas Makovecz Imre kezdte tervezni,majd az építész halála után tanítványa Dósa Papp Tamás álmodta papírra. A látványa kívülről is csodás, de ami bent fogad minket arra nincsenek szavak. A hatalmas belső térrel rendelkező csárda csodás alkotások tömkelegét tárja a szemünk elé. A Rege a csodaszarvasról mennyezeti festmény, a mesterien faragott 12 tartóoszlop, melyek mindegyike egy-egy csillagjegyet rejt, a berendezési tárgyak, a csodás mázas étkészlet mind- mind kézműves termék. Mielőtt leülnék a vacsorához azt javaslom, hogy járjunk körbe és mindent alaposan vegyünk szemügyre, mert nem hiszem, hogy van még egy hely az országban, ahol ennyi egyedi és csodálatos kinccsel találkozhatnánk egy helyen.
A látvány mellett természetesen az ételek is különlegesek lesznek, hiszen itt minden ami az asztalra kerül helyben nevelkedett vagy itt lett megtermesztve. A hús, a tojás, a zöldségek, a kolbászok, minden! Én magam mikor ott jártam, előételként lóbélszínt és különböző fűszerekbe forgatott bivalygomolyát ettem előételként, majd jött a mángold saláta, a rántott szamárral és a rántott bivallyal, sörtésztában sült sajttal és puliszkával, mindehhez pedig olyan finom bio bodzaszörpöt ittunk, hogy azóta is a a számban érzem az ízét. Minden nagyon finom volt, mindent megkóstoltam, bár a csacsi gondolatával valahogy nem tudtam megbarátkozni. De az egész vacsora egy hatalmas kulináris élmény volt! Ha erre jártok mindenképp térjetek be Péterékhez.










  Picit még a bio témánál maradva meg kell említeni az idén már 16. alkalommal megrendezett Bioétel- és Borfesztivált. Az országban egyedülálló esemény 3 napja alatt az érdeklődők csakis bio alapanyagokból készült ételeket kóstolhatnak, amiket aztán kiváló magyar borászatok borival öblíthetnek le.

  De elég mostmár az evésből, irány a fő attrakció, Európa legnagyobb fürdőkomplexuma a Hungarospa!
Az idén 90. születésnapját ünneplő fürdőben, a város többi látványosságához hasonlóan, minden korosztályra gondoltak. Míg a nagyszülők különböző gyógykezeléseken vesznek részt (több, mint 40 féle kezelés vehető itt igénybe), addig a fiatalabb korosztály élvezheti a megannyi programot. Találhatóak itt exkluzív élménymedencék, melyek különböző korokat és helyszíneket idéznek meg, bébi és családi medencék cuki állatfigurákkal, foglalkoztatóterem, játszóház, szaunavilág, álló szörf, squash, spinning és rengeteg egyéb fitnesz szolgáltatás, thai masszázs, relax szoba és ez még csak a fedett rész, hiszen nyáron a komplexumhoz tartozó óriási strand és az Aquapark is várja a fürdőzőket. Akkora az egész, hogy gyakorlatilag egy nap nem is elég arra, hogy mindent kipróbáljunk, de még arra sem nagyon, hogy legalább körbejárjuk és megtudtam, hogy a fürdő vezetése újabb bővítéseken is töri a fejét. Hűha!
Amire a fürdővel kapcsolatban szeretném még felhívni a figyelmeteket az a különleges gyógyvíz, mely lehetővé tette, hogy ez a csodás város kinőhesse magát és ilyen népszerű legyen. A 1090,87 méter mélyről feltörő 73 fokos hévíz pontosan 1925 október 26.-án került felszínre. Jód, bróm és hidrogénkarbonát tartalmának köszönhetően a reumás megbetegedések mellett hasznos a műtét utáni felépülések idején, bőrbetegségekre és nagyon sok nőgyógyászati panaszra is, melyek közül a meddőség kezelésében elért hatása a legkiemelkedőbb. De, mint minden gyógyvízben, a hajdúszoboszlóiban is érdemes prevenciós jelleggel is megmártózni, mert mint tudjuk a problémákat sokkal egyszerűbb megelőzni, mint kezelni amikor már kialakult.




   Fürdés után utolsó állomásként azért még ajánlok egy szuper helyet, a Mirage Éttermet, mely a fürdő és a Hotel Délibáb között található. Az elegáns, letisztult berendezés tökéletessé teszi a helyet egy kiöltözős vacsorára, ami minden nyaralós kiruccanás kötelező eleme. Pont az ilyen helyek miatt dobunk be mi nők, mindig egy csinos ruhát is a bőröndbe...
Az étterem jellegzetessége, hogy a magyar konyhára jellemző hagyományokat tisztelve, de a nemzetközi trendeket követve állítják össze a szezonálisan megújuló különleges étlapjukat.
Én magam egy zseniális karalábélevest ettem náluk, majd egy konfitált, bundázott, mustáros tarját parmezános tojássalátával és desszertként egy körtés-karamellás profiterolt, ami valami leírhatatlanul finom volt. Ha egész életemben nem ehetnék más édességet csak ezt én akkor is nagyon boldog lennék! Ha nem hiszitek, hogy ennyire finom, akkor próbáljátok csak ki! De vigyázat, függőséget okoz!








  Szóval ha vigyáznál az egészségedre, jókat ennél és mindezt egy nagy, közös családi nyaralás képében képzeled el, akkor a te helyen Hajdúszoboszlón van. Ne is késlekedj! Indulj már holnap!

 


Ha tetszett a cikk oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,