2018. október 15., hétfő

Ölelj át egy fát!

     Bizonyára ti is éreztétek már a természet jótékony, nyugtató hatását. Amikor feszültek vagytok vagy szomorúak elég kimenni egy közeli erdőbe egy nagy sétára és máris szebb színben látjátok a világot. Ugye így van?
Ezt a pozitív hatást nem csak a friss levegőnek és a sétával járó mozgásnak köszönhetjük, hanem a fák pozitív energiájának is.
Már az indiánok és a kelták is meg voltak győződve arról, hogy a fáknak lelkük van. Jó szellemek lakoznak bennük, melyek sok testi és lelki problémára megoldást kínálnak. És bizony ez így is van. A fák különleges, pozitív energiamezővel rendelkeznek. Átölelésükkel mi is részesei lehetünk ennek a mezőnek, mely elszívja a negatív gondolatainkat és pozitívitással tölt fel minket.

  Hogyan csináljuk helyesen? 

Szakértők szerint akkor működik a legjobban, ha egy számunkra különösen szimpatikus fát választunk ki az ölelésre. Az időt nézve április és október között járunk a legjobban, mert ilyenkor a legerősebb a fák energiatere és ebben az időszakban akár heti 2-3 alkalommal is hódolhatunk a feltöltődés ezen módjának.

 A pozíció pedig igen egyszerű: mind két karral öleljük át a fát és lehetőleg támasszuk neki a homlokunkat, a mellkasunkat és a hasunkat is.
Ha ez a módszer annyira nem tetszik, akkor egyszerűen csak üljünk le alá, támasszuk a törzsének a hátunkat és hunyjuk le a szemünket.

Bár, ahogy azt korábban említettem egy különlegesen szimpatikus fát érdemes választani, ám az sem elhanyagolható szempont, hogy milyen problémára keressük a megoldást.
Az alábbiakban felsorolom nektek a leggyakoribb fajtákat és azt is, hogy melyik, milyen panaszra lehet gyógyír.


  •    Bük:

Az egyik legerősebb energiamezővel rendelkezik. Lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz esetén nagyon hatékony.  •    Cseresznyefa: 

Párkapcsolati problémákra és a párkapcsolati gátlások oldására.  •    Tölgy: 

Javítja a vérkeringést, nagyobb teljesítményre ösztönzi a nyirokrendszert, ezáltal hamarabb szabadul meg a szervezet a méreganyagoktól.
Segít megszabadulni a negatív gondolatoktól.  •    Fenyő:

A gyanta miatt nem olyan egyszerű megölelni, de azt hiszem, hogy azért meg lehet találni a módját.
Tisztítja a felső légutakat, idegnyugtató és kedvező hatással van a reumatikus betegségekre is.
Ha a fenyőt választjuk és azt akarjuk, hogy az energia minél erősebben áramoljon hozzánk, akkor érdemes minél nagyobb fát választani.  •    Fűzfa:

Lázcsökkentő, segít a depresszió leküzdésében és pozitívan befolyásolja a gyermekek fejlődését, így érdemes rávenni az ölelésére az apróságokat is.  •   Nyírfa: 

Kiegészít a fűz hatását, erősíti a vese és a húgyhólyag munkáját, valamint bőrbetegségekre is kiváló.

  •    Gesztenyefa:


Reumára, a vérkeringés serkentésére és tüdőgyulladás esetén kiegészítő gyógymódként használható.
E mellett segít begyógyítani a lelki sebeket, feldolgozni egy szakítást, ha pedig a párunkkal közösen öleljük át, akkor a kapcsolatunk jobbá tételében is segít.  •    Hársfa:

Feltölti a testi és a lelki erőnket is. Megoldást kínál az érzelmi problémákra, lázcsillapító hatású és feloldja a féltékenység okozta energiablokkokat.  •    Szomorúfűz:

Segít feldolgozni a szomorúságot, túltenni magunkat a gyászon, az elváláson és a depresszión.

 
  Láthatjátok, hogy mennyi problémára nyújthatnak megoldást a fák. Nem kerül semmibe, veszíteni nem fogtok vele, szóval szerintem érdemes kipróbálni.
Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!