Ugrás a fő tartalomra

Ölelj át egy fát!

     Bizonyára ti is éreztétek már a természet jótékony, nyugtató hatását. Amikor feszültek vagytok vagy szomorúak elég kimenni egy közeli erdőbe egy nagy sétára és máris szebb színben látjátok a világot. Ugye így van?
Ezt a pozitív hatást nem csak a friss levegőnek és a sétával járó mozgásnak köszönhetjük, hanem a fák pozitív energiájának is.
Már az indiánok és a kelták is meg voltak győződve arról, hogy a fáknak lelkük van. Jó szellemek lakoznak bennük, melyek sok testi és lelki problémára megoldást kínálnak. És bizony ez így is van. A fák különleges, pozitív energiamezővel rendelkeznek. Átölelésükkel mi is részesei lehetünk ennek a mezőnek, mely elszívja a negatív gondolatainkat és pozitívitással tölt fel minket.

  Hogyan csináljuk helyesen? 

Szakértők szerint akkor működik a legjobban, ha egy számunkra különösen szimpatikus fát választunk ki az ölelésre. Az időt nézve április és október között járunk a legjobban, mert ilyenkor a legerősebb a fák energiatere és ebben az időszakban akár heti 2-3 alkalommal is hódolhatunk a feltöltődés ezen módjának.

 A pozíció pedig igen egyszerű: mind két karral öleljük át a fát és lehetőleg támasszuk neki a homlokunkat, a mellkasunkat és a hasunkat is.
Ha ez a módszer annyira nem tetszik, akkor egyszerűen csak üljünk le alá, támasszuk a törzsének a hátunkat és hunyjuk le a szemünket.

Bár, ahogy azt korábban említettem egy különlegesen szimpatikus fát érdemes választani, ám az sem elhanyagolható szempont, hogy milyen problémára keressük a megoldást.
Az alábbiakban felsorolom nektek a leggyakoribb fajtákat és azt is, hogy melyik, milyen panaszra lehet gyógyír.


  •    Bük:

Az egyik legerősebb energiamezővel rendelkezik. Lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz esetén nagyon hatékony.  •    Cseresznyefa: 

Párkapcsolati problémákra és a párkapcsolati gátlások oldására.  •    Tölgy: 

Javítja a vérkeringést, nagyobb teljesítményre ösztönzi a nyirokrendszert, ezáltal hamarabb szabadul meg a szervezet a méreganyagoktól.
Segít megszabadulni a negatív gondolatoktól.  •    Fenyő:

A gyanta miatt nem olyan egyszerű megölelni, de azt hiszem, hogy azért meg lehet találni a módját.
Tisztítja a felső légutakat, idegnyugtató és kedvező hatással van a reumatikus betegségekre is.
Ha a fenyőt választjuk és azt akarjuk, hogy az energia minél erősebben áramoljon hozzánk, akkor érdemes minél nagyobb fát választani.  •    Fűzfa:

Lázcsökkentő, segít a depresszió leküzdésében és pozitívan befolyásolja a gyermekek fejlődését, így érdemes rávenni az ölelésére az apróságokat is.  •   Nyírfa: 

Kiegészít a fűz hatását, erősíti a vese és a húgyhólyag munkáját, valamint bőrbetegségekre is kiváló.

  •    Gesztenyefa:


Reumára, a vérkeringés serkentésére és tüdőgyulladás esetén kiegészítő gyógymódként használható.
E mellett segít begyógyítani a lelki sebeket, feldolgozni egy szakítást, ha pedig a párunkkal közösen öleljük át, akkor a kapcsolatunk jobbá tételében is segít.  •    Hársfa:

Feltölti a testi és a lelki erőnket is. Megoldást kínál az érzelmi problémákra, lázcsillapító hatású és feloldja a féltékenység okozta energiablokkokat.  •    Szomorúfűz:

Segít feldolgozni a szomorúságot, túltenni magunkat a gyászon, az elváláson és a depresszión.

 
  Láthatjátok, hogy mennyi problémára nyújthatnak megoldást a fák. Nem kerül semmibe, veszíteni nem fogtok vele, szóval szerintem érdemes kipróbálni.
Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e