Ugrás a fő tartalomra

Helló ősz!

   Az utóbbi egy hétben nagyon őszies lett az időjárás, így szinte egy pillanat alatt kellett előásni a melegebb pulcsikat a szekrény mélyéről.
Legtöbbünknek ebben az időszakban az okozza a legnagyobb gondot, hogy hogy alakítsunk ki olyan szettet, mely elég meleg a reggeli és esti órákban, de nem sülünk meg benne dél körül, amikor még kellemes melegen süt a nap.


 
 Erre a problémára szerintem a legjobb egy puha, kötött kardigán ami kellemesen átmelegíti a testünket, miközben sétálunk a munkába és komótosan kortyolgatjuk a termoszos reggeli kávénkat a bágyadt napsütésben.
A legjobb, ha valamilyen közepes vastagságú, sűrű kötésű darabot választunk, mert ezek jól tartják a meleget. Ha megvan a megfelelő, akkor már csak egy egyszerű pólót és egy nadrágot kell felkapnunk hozzá, majd az egészet fejeljük meg egy magassarkúval és pár stílusos ékszerrel.


  Az én kék, Bonprixtől rendelt kardigánom a különleges fekete szegélyével engem egy az egyben Audrey Hepburn stílusára emlékeztet, így igyekeztem ennek jegyében kiválasztani hozzá a kiegészítőket.  Végül egy fekete- fehér klasszikus fülbevaló, egy egyszerű gyöngy karkötő és egy kicsit feltűnőbb, de mégis elegáns gyűrű mellett döntöttem, mely egyébként nagyon jól passzol az arany színű láncos kistáskához.
 A póló egyedi, kávés mintájáról viszont nem akartam elvonni a figyelmet, így a nyaklánc viselésétől most eltekintettem.  A cipő szintén klasszikusnak mondható piros színével és enyhén hegyes orrával.

  A nadrágról viszont ejtenék még pár szót.
Évek óta velem van ez a fekete szaténnadrág és mindig hű társam volt. Volt velem már színházban, moziban, randin és csajos kószáláson a városban. Mindenhol megállja a helyét és mindennel könnyen kombinálható. Még most, amikor a divat változik, akkor képes megújulni. Mert ugye most a bokavillantás a nyerő. De hű nadrágomnak nem túl feszes a szára, így reggel a hidegben normál módon hordom, ám amikor kicsit melegszik az idő csak hajtok a szárán kettőt és máris kész a trendi bokavillantás. Ráadásul így nyerek egy plusz kis felületet ami szellőzhet és nem fogok teljesen megsülni a déli melegben.
Azt gondolom nektek is érdemes átnézni a szekrényeteket és megvizsgálni, hogy melyik nadrágotokkal hajthatjátok végre ezt a kis fashion hack-et.

  Szóval kardigánokat fel és próbáljátok meg magatokba szívni a napocska utolsó sugarait, mert pár hónap múlva vissza fogjuk mi még sírni ezeket a kicsit hűvös, de napütéses reggeleket.   

Kardigán, póló: Bonprix

Ékszerek: Rossetti Bizsu 

Utazó pohár: Starbucks

Táska: Paco Rabanne

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e