Ugrás a fő tartalomra

Helló ősz!

   Az utóbbi egy hétben nagyon őszies lett az időjárás, így szinte egy pillanat alatt kellett előásni a melegebb pulcsikat a szekrény mélyéről.
Legtöbbünknek ebben az időszakban az okozza a legnagyobb gondot, hogy hogy alakítsunk ki olyan szettet, mely elég meleg a reggeli és esti órákban, de nem sülünk meg benne dél körül, amikor még kellemes melegen süt a nap.


 
 Erre a problémára szerintem a legjobb egy puha, kötött kardigán ami kellemesen átmelegíti a testünket, miközben sétálunk a munkába és komótosan kortyolgatjuk a termoszos reggeli kávénkat a bágyadt napsütésben.
A legjobb, ha valamilyen közepes vastagságú, sűrű kötésű darabot választunk, mert ezek jól tartják a meleget. Ha megvan a megfelelő, akkor már csak egy egyszerű pólót és egy nadrágot kell felkapnunk hozzá, majd az egészet fejeljük meg egy magassarkúval és pár stílusos ékszerrel.


  Az én kék, Bonprixtől rendelt kardigánom a különleges fekete szegélyével engem egy az egyben Audrey Hepburn stílusára emlékeztet, így igyekeztem ennek jegyében kiválasztani hozzá a kiegészítőket.  Végül egy fekete- fehér klasszikus fülbevaló, egy egyszerű gyöngy karkötő és egy kicsit feltűnőbb, de mégis elegáns gyűrű mellett döntöttem, mely egyébként nagyon jól passzol az arany színű láncos kistáskához.
 A póló egyedi, kávés mintájáról viszont nem akartam elvonni a figyelmet, így a nyaklánc viselésétől most eltekintettem.  A cipő szintén klasszikusnak mondható piros színével és enyhén hegyes orrával.

  A nadrágról viszont ejtenék még pár szót.
Évek óta velem van ez a fekete szaténnadrág és mindig hű társam volt. Volt velem már színházban, moziban, randin és csajos kószáláson a városban. Mindenhol megállja a helyét és mindennel könnyen kombinálható. Még most, amikor a divat változik, akkor képes megújulni. Mert ugye most a bokavillantás a nyerő. De hű nadrágomnak nem túl feszes a szára, így reggel a hidegben normál módon hordom, ám amikor kicsit melegszik az idő csak hajtok a szárán kettőt és máris kész a trendi bokavillantás. Ráadásul így nyerek egy plusz kis felületet ami szellőzhet és nem fogok teljesen megsülni a déli melegben.
Azt gondolom nektek is érdemes átnézni a szekrényeteket és megvizsgálni, hogy melyik nadrágotokkal hajthatjátok végre ezt a kis fashion hack-et.

  Szóval kardigánokat fel és próbáljátok meg magatokba szívni a napocska utolsó sugarait, mert pár hónap múlva vissza fogjuk mi még sírni ezeket a kicsit hűvös, de napütéses reggeleket.   

Kardigán, póló: Bonprix

Ékszerek: Rossetti Bizsu 

Utazó pohár: Starbucks

Táska: Paco Rabanne

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü