2017. július 26., szerda

TESZT: Avon Mark természetes ragyogást kölcsönző alapozó

  Két hónapja került hozzám az Avon új márkájának a Mark -nak a természetes ragyogást kölcsönző alapozója, amely üde ragyogást és energiával teli, természetes külsőt, valamint gyengéd fedést ígér.
Lássuk mit tapasztaltam meg én ebből az ígéretből.

   Csomagolását nagyon imádtam, mert a hagyományos pumpás verzió helyett -amiből a végén már igen nehéz kinyerni az utolsó cseppeket - egy újfajta megoldást alkalmaztak, amely alulról "tolja meg" a tégelyben található alapozót, így minden cseppet könnyen ki tudunk nyerni belőle.
    Az illata kellemes, az állaga pedig közepesen nehéz, ami nálam azt jelenti, hogy egy 27- 28 fokos melegben még használnám, de ennél magasabb hőfoknál már nagyon megterhelné a bőröm.

   Fedését tekintve teljesen bevált amit írtak. Valóban gyengéd a fedése. Nagyon gyengéd. Nálam még az apróbb bőrhibákkal sem birkózott meg. Összességében egy BB krémhez tudnám hasonlítani, ami nem igazán fed jól, de remekül egységesít. Ezzel elég nagy csalódást okozott számomra, hiszen egy alapozótól az ember nem ezt várná.
Az üde ragyogásra tett ígéret szintén beválik, így nekünk, sápadtabb arcbőrű lányoknak kifejezetten előnyös, mert némi életet csempészhetünk vele az arcunkra.

  Egyébként az alapozó 5 árnyalatban kapható. Én, mivel már érte egy kis nyári napsütés az arcom, a Natural Beige árnyalatot választottam, ami egy közepes árnyalat és valami elképesztően jól illeszkedik a bőrömhöz.
Látatlanban, csak egy képről igen nehéz alapozót választani, de most nagyon jól sikerült ráhibáznom. Szerintem sose volt még olyan alapozóm ami ennyire jól illeszkedett volna a bőrömhöz. Mondhatni tökéletes, bár ez nem tudta elfeledtetni velem a megfelelő fedés hiányát.

  Összességében  10/3 -ra értékelném az Avon Mark ragyogást kölcsönző alapozóját, hiszen hiába a tökéletes árnyalat és a szuper pumpás csomagolás, ha éppen a fő feladatát nem tudja kellőképpen ellátni.