Ugrás a fő tartalomra

5 legjobb Netflix sorozat

  A Netflix rövid idő alatt beszivárgott szinte mindannyiunk otthonába, óriási filmmennyiséget kínálva minden egyes szabad percünkre. 

Vígjátékok, dokumentumfilmek, valóság show-k, akció, tudomány és megannyi sorozat. 

Most ez utóbbiakról hoztam nektek egy saját kis listát.

Melyek azok a sorozatok amiket mindenképpen meg kell nézni a Netflixen?


1. A Bridgerton család

 A történet a házasulandó korba lépett londoni felsőosztálybeli Daphne és Simon, Hastings hercege között megszületett egyszségről, majd az abból kialakuló elsöprő szerelemről szól.

Szerelem, szenvedély, bálok, csillogás, rejtélyek, egy jóképű herceg és Ariana Grande slágerek új öntösbe bújtatva. Kell ennél több egy lebilincselő sorozathoz? 

Ha még nem tetted meg akkor mindenképp nézd meg!


kép forrása: https://snitt.hu/filmek/a-bridgerton-csalad


2. Hogyan adjunk el drogokat a neten (villámgyorsan)?

Általában nem rajongok a német filmekért, de ez a sorozat igazán jól sikerült. Izgamas és tele van váratlan fordulatokkal, sokkoló eseményekkel amik derül égből villámcsapásként érik a nézőt.

  A történet egyébként Moritz-ról a kocka tiniről szól, aki elkezd a neten drogot árulni, hogy visszaszerezze a barátnőjét. Az események eszetlen sodrásának köszönhetően viszont hiába akar idővel kiszállni, csak egyre mélyebbre süllyed az illegalitásban, míg végül azon kapja magát, hogy a barátaival létrehozták az internet legnagyobb drogwebáruházát....

kép forrása: https://www.sorozatjunkie.hu/2020/07/21/hogyan-adjunk-el-drogokat-a-neten-villamgyorsan/


3. Madam C.J. Walker: Az önerejéből lett milliomos

   Sarah nagyon mélyről indul. Mosónőként dolgozik, nagyon kevés pénzért, a férje is rosszul bánik vele, majd szép lassan a haja is elkezd kihullani. Ekkor lép be az életébe Addie, aki csodás hajápolójával visszaadja Sarah fürtjeit és ezzel együtt az önbizalmát is. A mosonő eltökéli, hogy üzletasszony lesz és Addie termékeit fogja árulni. De a nő nem kér a segítségéből, így Sarah ringbe száll és lekészíti saját hajnövesztőjét. 

A lebilincselő és számomra hihetetlenül inspiráló sorozat igaz történeten alapul, bár nekem nem tetszik, hogy belenyúltak a valós történetbe és hozzáadtak meg nem történt eseményeket. Szóval miután megnézitek javaslom, hogy keressetet rá Madam C. J. Walkerre és olvassátok el a valódi történetet is.  Ne a filmes fogásokkal teli kiszínezett sztori maradjon meg a fejünkben...

Ettől függetlenül nekem az elsőszámú kedvenc sorozatommá lépett elő. Lelkesítő ahogy Sarah újra és újra feláll bármennyi és bármekkora akadályba is ütközik. Pedig karrierje során volt belőle bőven, de mégsem adta fel soha. Látta a célt és eltökélte, hogy bármi lesz is ő eléri...

kép forrása:https://hu.pinterest.com/pin/521291725621859414/

4. Lupin

   Sok évvel apja igazságtalan bebörtönzése és halála után Assane eldönti, hogy rendezi a számlát és fényt derít az igazságra. Ennek érdekében trükkös módon ellop egy értékes nyakláncot és elkezdi felderíteni a múltbeli történéseket.

Imádom az ilyen agyafúrt mestertolvajkról szóló filmeket. Maga a történet is nagyon jó szerintem és a főszereplőt is remekül eltalálták. Omar Sy összes filmjét imádtam eddig és ebben sem kellett csalódnom.

kép forrása: https://www.mafab.hu/movies/arsene-lupin-335602.html

5. Útmutató a meditációhoz

   Ez a sorozat kicsit kakukktojás az előbbiekhez képest, hiszen nem egy romantikus vagy fordulatos történetet mutat be, hanem oktat. Megmutatja hogyan meditáljunk és azt is, hogy ez miért is jó nekünk. Mit nyerünk a rendeszeres meditálással és hogyan változtathatja meg az életminőségünket. 

Ha legalább egyszer eljátszottál már a meditáció gondolatával, akkor mindenképpen nézd meg a sorozatot. Sokat tanulhastsz belőle!

kép forrása: https://snitt.hu/filmek/headspace-utmutato-a-meditaciohoz


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,