Ugrás a fő tartalomra

Kirándulós bakancslistám 2021-re

   Mindig szerettem kirándulni és felfedezni. Úgy nőttem fel, hogy Anyáékkal minden ünnepnapon és hosszú hétvégén nyakunkba vettük az országot és bejártuk egy újabb szegletét. Így jutottam el  a Kékestetőre, a fűzéri várhoz, Visegrádra, Lilafüredre, Szilvásváradra és sorolhatnám még a szebbnél szebb tájakat, ahol családilag megfordultunk. Az így, együtt megszerzett élmények kovácsolnak össze a legjobban és fűzik még szorosabbra a családi kötelékeket. 


   Az utóbbi időben viszont az ismert látnivalók mellett egyre jobban elkedtek vonzani az erdei túraútvonalak és az ott található egyedi természeti képződmények, kilátók és vízesések. Ez a vonzalom a pandémiás helyzet kezdete óta pedig csak egyre jobban erősödött, hisz hova máshova menekülne az ember a világban zaljó őrült események elől, mint a természet karjaiba.


   Tavaly a Szerelmemmel már meghódítottuk a csodás Tündér- sziklát, a solymári várat, elkirándultunk a Jegenye- völgyi és a Dömörkapu vízeséshez, a Törökugratóra, az Apáthy- sziklához és a Nyakas- kőhöz is.


   De ez csak egy töredéke annak a nagy halom kirándulási célpontnak ami a terveim között szerepel. Idén, ha a helyzet is engedi szeretnénk a budapest környéki túrák és látnivalók mellett az ország több más pontjára is ellátogatni, mert bizony kis hazánk telis -tele van csodálatos látnivalókkal.

Most megosztom veletek azt a 25 célpontot, ahová a legeslegjobban el szeretnék jutni, ha lehet még ebben az évben.

1. Tési szélmalom

2. Tata 

3. Szabolcsveresmart, Bucka- lak

4. Székesfehérvár, Bory- vár

5. Kazári Riolit - Tufa

6. Kecskemét

6. Turai Schossberger- kastély

7. Gánti Bauxitföldtani Park

8. Szentendrei Skanzen

9. Dég, Festetics Kastély

10. Tarcali tengerszem és a Megváltó Krisztus szobor

11. Ördögmalom- vízesés

12. Pécs

13. Vácrátóti Arborétum

14. Ócsai pincesor

15. Gaja patak

16. Csókakő vára

17. Zebegény

18. Prédikálószék

19. Pilisborosjenő, az egri vár mása

20. Vitányi vár

21. Boldogkőváraljai vár

22. Hollókő

23. Balatonfüred. görög falu

24. Pilisszentkereszt, Vaskapu szikla

25. Pilisszántó, Boldogasszony kápolna


 Na és ti hová kirándulnátok a legszívesebben?


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,