2020. november 11., szerda

5 program a kijárási tilalom estéire

    A tavaszi után, most egy újabb kemény, lemondásokkal teli időszak vár ránk és gyanús, hogy ez az állapot most sokkal tovább fennáll majd, mint a korábbi. Több bezártság vár ránk így év végére, pedig mi már tavasszal kifogytunk a jó filmekből, végigjátszottuk 150x az összes társasjátékot, barkácsoltunk, színeztünk, olvastunk, tanultunk. Nem is maradt már semmi amit ne csináltunk volna...
Vagy mégis?

Mai cikkemben 5 olyan programot mutatok Nektek, amiket tuti nem csináltatok még eddig. Szóval éppen itt az ideje...

  •  1. Szeparé vacsora

Finom kelméből állított sátor, romantikus fények, ínycsiklandó illatok, igazi 1001 éjszaka hangulat.
Ez a szeparé vacsora, amit egy kis ügyességgel és kreativitással az otthonotokban is megalkothattok.
Mindösszesen egy egyszerű kis sátor kell hozzá, ami takaróból, függöny anyagból vagy ágyneműhuzatból és például székekből összedobható. Ha ez kész díszítsük fényfűzérekkel, aztán tálaljuk az aznapi vacsit és fogyasszuk el a csodás kis szeparéban.képek forrása: https://hu.pinterest.com/


  • 2. Nemzetek estéje

  Válasszatok ki egy nemzetet, szedjétek össze a jellegzetességeiket, keressetek egy jó receptet és indulhat is a nemzetek estéje. 
Legyen mondjuk Mexikó: egy pohár tequila sunrise, mariachi zene, vacsorára pedig chili con carne cheddar sajtos sültkrumplival.

  • 3. Videójáték est
 
   Kényelmes pizsi, némi rágcsa és mehet is a játék kifulladásig. Ezt a programot a pasik is imádni fogják!

  • 4. Egyszerűen csak pihenj!

Eddig olyan sokat panaszkodtunk arra, hogy nem jut idő a pihenésre. De most fordult a kocka. Nem muszáj az otthon töltött idő minden percét programokkal telezsúfolni. Néha csak el kell dőlni a kanapén és élvezni, hogy épp nem kell semmit csinálni... Dolce far Niente!

  • 5. Élvezd ki a készülődést

Káoszos karácsony? Hirtelen összeállíott ünnepi menü? Kapkodás? Ugyan már! Most erre is jut idő!
Tervezd meg előre a menüt, állítsd össze időben karácsonyi ajándéklistát, készíts egyedi ünnepi díszeket a lakásba. Élvezd ki az ünnepi készülődés minden percét, hisz ki tudja mikor lesz rá újra alkalom.