Ugrás a fő tartalomra

KÍVÁNSÁGLISTA: 6 könyv amit mindenképpen szeretnék megvenni

  Az olvasás talán az egyik legnépszerűbb karantén tevékenység, hiszen csak egy jó könyv és egy kis hely szükséges hozzá a kanapén. 
Úgy gondoltam én is betárazok pár érdekes olvasmányt az év hátralévő részére, hiszen ki tudja mikor kényszerül az ember olyan helyzetbe, hogy akár hetekig nem léphet ki a házból. 


   Az Instagramon böngészve szinte mindig találok pár érdekes könyvajánlót, amiket rendszerint be is képernyőfotózok, aztán jól elfelejtem őket. Most ezeket az elmentett kincseket szedtem listába - sok közülûk már legalább 2 éve bújkál a fotók között- így a könyvesboltba indulva meglesz a kis bevásárlólistám és talán Nektek is ötleteket adhatok vele.





  • Czank Lívia - A függöny mögött 

  Azonnal egy nehéz esettel kezdem a listám, már ami a beszerzést illeti. Czank Lívia, a balett csodálatos világát bemutató könyve 2017-ben került kiadásra, így könyvesboltokban már nem valószínű, hogy beszerezhetem. De addig kutatok amíg meg nem találom, hiszen a balett különleges helyet foglal el a szívemben és még mindig, minden érdekel ami vele kapcsolatos. Évekig balettoztam a művészeti középiskolás éveimben. Szenvedélyesen szerettem ezt a kecses és harmónikus mozgásformát, pedig elképesztően sok munkával, lemondással és fájdalommal jár. 
Ezt a kívül csillogó, belül izzadtsággal teli világot mutatja be Czank Lívia, aki egy évadot töltött el a Magyar Nemzeti Balett együttesével az Operaházban. Beszélgetett a művészekkel, balettmesterekkel, szerelemről, szenvedélyről, munkáról, kitartásról ezek nyomán pedig egy olyan mű született mely eddig soha nem látott mélységekbe kalauzolja az olvasót a balett titkos világában.

https://www.libri.hu/konyv/czank_livia.a-fuggony-mogott.html



  • Sylvia Löhken - A csend ereje - A zárkózott ember útja a sikerhez

   Ez egy igazi Biblia a hozzám hasonló introvertált embereknek. Sokszor  visszahúzódó természetem miatt nehezen érvényesülök a munkában vagy egy társaságban, pedig tudom jól, hogy rátermett és okos lány vagyok. De mások mindig elnyomnak.... 
Elvileg ezeknek a problémáknak a megoldásában segít nekünk ez a könyv. 
Kíváncsian várom...

https://www.libri.hu/konyv/lohken_sylvia.a-csend-ereje-1.html 



  • Douglas Abrams - Az öröm könyve

   Ebben a könyvben korunk 2 fontos spirituális vezetője osztja meg bölcsességeit arról, hogy hogyan tudjuk megőrizni a boldogságunkat az életünkben bekövetkező sorscsapások ellenére is. Őszentsége a Dalai Láma és az emberjogi aktivista Desmond Tutu érsek történetei, tanításai és saját tapasztalatai szerintem mindenki számára hasznos iránymutatást adhatnak a boldog élet felé.


https://www.libri.hu/konyv/doug_abrams.az-orom-konyve.html 


  • Katty Kay & Claire Shipman - Az önbizalom kódja nőknek

  Hát igen. Egy újabb önfejlesztő könyv a listán, mert az önbizalomnak is híján vagyok sokszor. 
Az önbizalom kódja nőknek viszont gyakorlati tanácsokat kínál ennek megoldására. A könyv írói pszichológus szakemberekkel közösen arra jutottak, hogy ez a fontos tulajdonság az agyban gyökerezik. Ennek fényében magyarázzák el, hogy miképpen kezdjünk el cselekedni önbizalmunk tudatos növelése érdekében és hogy ez milyen hatással lesz az agyműködésünkre.

https://www.libri.hu/konyv/katty_kay.az-onbizalom-kodja-noknek.html 



  • Tomor Anita könyvek

   Ez a pont nem egy, hanem több könyvet is magában foglal, hiszem Anita összes könyvét el szeretném olvasni. Annyi jót hallottam már a lebilincselő, romantikus történeteiről, hogy itt az ideje közelebbről is megismerkednem velük.

https://www.facebook.com/tomoranita1/photos 


  • Mireille Guiliano könyvek

  Mireille francia nős könyvei ( A francia nők nem híznak, A francia nők karriert csinálnak, A francia nők nem ráncosodnak, A francia nők nem szàmolnak kalóriát) már régóta izgatják a fantáziám, mert olyan különleges egyveleget oszt meg bennük ami kifejezetten nőknek szól. Nem csak karrierről, diétáról vagy  szépségápolásról ír, hanem minden könyve tartalmaz a témához kapcsolódó öltözködési, életmód, etikett és életvezetési tanácsokat és szabályokat. Ahogy ő nevezi ez egy sajátos ratatouille, amit a sajat személyes összetevőivel fűszerez.

https://www.facebook.com/DukaiReginaOfficial/photos/10158443680298917 












Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,