Ugrás a fő tartalomra

TESZT: Dermedic Hydrain3 hidratáló szérum

   "Minőségi dekorkozmetikumok mérsékelt áron". 
Ezzel a szlogennel robbant be hazánkba a Dermedic lengyel dekorkozmetikai márka, mely jelenleg már mintegy 130 patikában, valamint Douglas és a forgalmazó, a Full Cosmetix webshopjában is kapható.



   A dekorkozmetikumok vagy ahogy sokan nevezik őket, gyógyszertári kozmetikumok egyre nagyobb teret hódítanak maguknak, hiszen a rohanó és sokszor nem kifejezetten egészséges életmódunknak, valamint az egyre mostohább környzetei hatásoknak köszönhetően mind többen küzdünk bőrproblémákkal. Ezekre nyújtanak hatékony megoldást a gyógyszertári kozmetikumok, melyek mögött komoly szakmai háttér, kutatások és tesztek állnak és érzékeny bőrűek is bátran használhatják őket. A Dermedic kozmetikumoknak mindemellett van még egy ütőkártyájuk, méghozzá a mérsékelt áruk, melynek köszönhetően sokkal több ember számára válik elérhetővé a márka. 
Termékpalettájukban olyan problémákra kínálnak megoldást, mint az akné, ekcéma, száraz, vízhiányos bőr, rosacea, hiperpigmentáció, különböző fejbőrproblémák valamint a környezeti tényezők elleni védelem. 



  Ezekből engem leginkább a száraz, vízhiányos bőr problémája érint. Nagyjából 2 éve jelentkezett az első száraz folt a homlokom közepén, ami pár napos extra hidratálással könnyen kezelhető volt és utána egészen sokáig nem jött elő. Később azonban ez a folt egyre makacsabbá vált majd 1 év után csatlakozott hozzá még 2 az arcom két oldalán. A megszokott hidratálóim mind csődöt mondtak, így kénytelen voltam új termékek után nézni. Idő közben viszont a száraz területeken pattanások is jelentkeztek így még sürgetőbb volt a segítség megtalálása. Elsősorban a vízhiány megszüntetésére fókuszáltam, mert a pattanásokat egyrészt le tudtam alapozni szépen, így nem zavartak a hétköznapokban, másrészt betudtam őket a bennem dúló hormonális zűrzavaroknak és a cisztámnak. Nem is gondoltam, hogy a szárazság ugyanúgy okozhat ilyet, mint a zsíros bőr.
Hónapokon át tartó hidratáló és vízpermet tesztelés következett. Nagyon sok márka nagyon sok termékét próbáltam. Volt pár olcsó drogérias márka ami egyáltalán nem hozott semmilyen változást. Megint pár ami szintén drogériás, ám magasabb árkategóriás, javított a helyzeten, de csak ha napi 5-6x alkalmaztam. Valljuk be ez munka mellett, főleg ha ott ki is vagy sminkelve nem túl kivitelezhető. Aztán ott vannak a drága, gyószertári kozmetikumok, amik egészen hatékonyak voltak, de dobozonként 10-12 ezer forintért nem volt éppen olcsó mulatság. Ráadásul napi használat mellett nem mindegyik tartott ki egy hónapig. 
Aztán szeptember közepén megérkezett hozzám a Dermedic Hydrain3 hidratáló szérum, mely hatékony megoldást ígér a vízhiányos bőrnek. 

  A leírás szerint :

  • A 15%-os hialuronsav a bőr hidratációs szintjének 57%-os növekedését biztosítja már 15 perccel az alkalmazást követően és a bőr hidratációs szintjének 43%-os növekedését tartja fenn még az alkalmazást követő 2 óra múlva is.
 Hát akkor lássuk!


   Mielőtt azonban részletesen mesélnék a tapasztalataimról megemelíteném a szérum csomagolását is,  hiszen igazán szépre sikerült. A csinos kis üveg gyönyörű kék színt kapott, ami számomra nyugalmat és tisztaságot sugároz. Mindez a diszkrét fehér betűkkel kiegészítve egy fölösleges sallangoktól mentes, letisztult külsőt ad a terméknek. Olyat, amin az ember szívesen pihenteti a szemét. De a benne rejlő szérum is hasonló kellemes érzéseket váltott ki belőlem visszafogott illatával és selymes textúrájával. 



  A megérkezése estéjén azonnal használtam a megtisztított bőrömön. 3 csepp a pipettas üvegből elég volt az egész arcomra és a nyakamra is. Nem kellett sokat várni, hogy érezzem a hatását. Nagyjáböl 5 perc alatt puhábbá és hidratáltabbá varázsolta a foltjaimat. De az eredmény nem tartott tovább fél óránál. 
Másnap reggel sminkelés előtt is használtam, aztán este újra. Ez így ment egészen 3 héten át, amikor is beálltak az igazán nagy változások. A száraz foltok napi 2 használat mellett szinte egész napra megszűntek, a pattanásaim pedig 80%-ban eltűntek. Már csak néhány egészen kicsi maradt. Számomra ez okozta a legnagyobb döbbenetet. Mindenhol azt szajkózták és én is azt hittem, hogy a hormonális egyensúlytalanság miatt van. Ha az helyreáll majd eltűnnek maguktól. Álmomban nem gondoltam volna arra, hogy a szérum ezen is segíthet. De ezek szerint a inkább a vízhiány okozta őket, mint a hormonok. 

Mivel nem kell túl sok belőle, így elég lassan is fogy. Majdnem 4 hét használat után még mindig megvan kicsit több, mint a fele. Szóval az 5400 ft körüli árért 2 hónapra elegendő szérumot kapunk. Azért ez így nem olyan rossz...

Mind árban, mind minőségben és hatékonyságban is 100%-bsn megvagyok elégedve a Hyidrain3 szérummal és bátran ajánlom nektek is.
Az én arcápolási rutinomnak biztosan a része marad, mert bár nagyon sokat javított a bőrömön, szeretném ha ez az állapot állandósulna is, így még jó ideig nem fogom abbahagyni a napi 2 szérumozást.



   Sőt, már ki is néztem pár másik Dermedic terméket a Hydrain termékcsalaádból ( a hámlasztót, a szemkörnyékápolót és a kétfázisú micellás vizet) amiket mindenképpen szeretnék beszerezni és kipróbálni.



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,