Ugrás a fő tartalomra

5 pont, hogy könnyebb legyen a költözés

    Egy régi korszak  lezárul és ezzel együtt elkezdődik egy új, ami reméljük sok jót tartogat számunkra.
De előtte még ott a mumus köztes időszak, a zsákokkal dobozokkal és cipekedéssel teli költözés, ami már korántsem tölt el minket akkora lelkesedéssel, mint az új lakás gondolata.
Viszont ha mindent átgondoltan és összeszedetten csinálunk, akkor könnyebbé tehetjük a saját dolgunk és még pár napot le is faraghatunk a költözés gyötrelmes idejéből.

  • 1.  Kezdj minél hamarabb!

Ha költözésre kerül a sor azt jó esetben már hetekkel vagy minimum napokkal előbb tudja az ember, ezért érdemes szinte azonnal nekikezdeni a pakolásnak. Így mindenre nyugodtan lesz idő és nem kell megőrülni az előttünk tornyosuló feladatoktól.

  • 2. Haladj helységenként!

Bepakolással is és cuccok átvitelével is. Minden zsákot a megfelelő helységbe rakj így elkerülhető a káosz.

  • 3. Cimkezd a zsákokat!

Csinálj kategóriákat és ne mindenféle random dolgot rakj a zsákokba. Például egy csomagba kerüljenek az edzős cuccok, egy másikba a téli ruhák, egy harmadikba pedig a könyvek. Ha ez megvan gondosan címkézd is fel őket vagy írd a zsákokra alkoholos filccel, hogy mit is tartalmaznak. Így mindig tudni fogod, hogy mit hol keress.

  • 4. Csinálj túlélőcsomagot!

Az előbbi pont alól kivétlet képeznek azok a dolgok, amikre a beköltözést követő 24-48 órában szükséged lehet. Nekem például ilyen volt a kávéfőző, a kenyérpirító, piperecuccok, törölköző, ágynemű és apróságok amik a munkához kellenek. Ezeket mindenképpen egy helyre rakd és az első ottalvás napján vidd is át az új lakásba. Ha tudod tedd is be őket a megfelelő helységbe egy szekrénybe. Akkor is ha később nem ott lesz a helye, de így mindig tudni fogod hol kell keresned, ami nagyban megkönnyíti a reggeli készülődést és a munkába indulást.
  • 5. Selejtezz!

A költözés remek alkalom arra, hogy végre átnézd a cuccaidat, számba vedd, hogy miből mennyi van és hogy mi az amire egyáltalán nincs már szükséged. Én így szembesültem azzal, hogy valami félelmetes mennyiségű ruhát halmoztam fel és olyanokat tartogattam amiket 4-5 éve fel sem vettem. Ugyanez volt  a cipőkkel és a konyhaszekrényben sem volt jobb a helyzet, ahol durva adag bögrét és kulacsot halmoztam fel. Végül mindenből csak a kedvenceimet tartottam meg a többit pedig elajándékoztuk vagy eladományoztuk. 
Az új lakással az ember új életet is kezd, így fölösleges magunkkal vinni a régi kacatokat.


Ti mivel tudnátok még kiegészíteni a listát?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü