2019. július 24., szerda

Bodzás tealimonádé

   Ki mondta, hogy teázni hidegben az igazi? Bár tény, hogy télen bekuckózni a takaró alá egy bögre forró teával, ami átmelegíti a kezünket, utánozhatatlan, de azért nyáron is van létjogosultsága a teának. Számos országban, például Japánban is, melegebb napokon hűtve fogyasztják a zöld teát, ami a mellett, hogy nagyon jól felfrissít az anyagcserére is jótékony hatással van.

De a különböző teákat vegyíthetjük is, sőt szörppel is kombinálhatjuk, hogy egy igazán frissítő, nyári italt kapjunk.
Most egy ilyen, különleges bodzás tealimonádé receptjét hoztam el nektek, amit a gyerekek is bátran fogyaszthatnak.





   Hozzávalók (8 pohárnyi adaghoz):


  • egy marék szárított hársvirág
  • 2 evőkanál szárított vagy friss citromfű
  • 1 dl sűrű bodzaszörp
  • 8 dl forró víz
  • 4 dl hideg víz
  • 1 citrom felkarikázva
  • jégkockák a pohárba töltéskor
  • friss citromfűlevelek a díszítéshez



  A hársvirágból és a citromfűből is, forrázással, teát készítünk, 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük őket és beleöntjük egy nagy, üvegkancsóba. Hozzáadjuk a 4 dl hideg vizet, a bodzaszörpöt és a felkarikázott citromot.
2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd fogyasztáskor jégkockákkal töltött poharakba öntjük és kevéske citromfű levéllel díszítjük.






Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!