Ugrás a fő tartalomra

A 3 legjobb balatoni piac

  Imádok a nyaralás alatt picit korábban kelni és elsétálni Anyával a közeli pékségbe reggeliért és a piacra friss zöldségért és gyümölcsért. Ilyenkor még kellemes az idő és a városnak is van egy különlegesen nyugodt hangulata. Minden és mindenki ébredezik még, minden lágy és csendes, a levegőt pedig frissen sült kenyér és zamatos gyümölcs illat lengi be.
Minden balatoni városkának van már saját piaca, ahol az ilyen kellemes reggeleken beszerezhetjük a reggeli hozzávalói mellé a helyi különlegességeket is. De van néhány olyan piac a magyar tenger körül, amiket mindenképpen érdemes megnézni, mert választékuk, hangulatuk vagy az ott kapható fogások kiemelik őket a többiek közül.
Nézzük meg melyek ezek!


  •    Tihanyi Piac Placc


Ezen a piacon tényleg minden megtalálható amit csak el tud képzelni az ember! Kézműves sajtok,  lekvárok, háztáji zöldségek és gyümölcsök, frissen sült péksütik és antik bútorok is jól megférnek egymás mellett a minden szombaton (08:00-tól 16:00-ig) nyitva tartó piacon, mely a rév melletti területen található.

  •    Káli piac


Köveskál egy kicsiny falu, ahol Irma mama ötlete alapján megnyílt az egyik legjobb balatoni piac. Itt minden a kézzel készült finomságokról és a szeretettel termelt zöldségekről és gyümölcsökről szól. A szalagos fánkon át, a nagyi receptje alapján készült szörpökön és lekvárokon keresztül a frissen készül káposztás rétesig mindenbe belekóstolhatunk. Aki szereti az ilyen házi termékeket annak nem érdemes kihagyni ezt a családias hangulatú piacot, amit a Mandulás- kertben találtok meg minden szombaton, reggel 07:00-tól 13:00-ig.


  •    I. balatoni hal- és termelői piac


A Gyenesdiáson található I. balatoni hal- és termelői piacon a környékbeli kézművesek és termelők árusítják a termékeiket, finomságaikat és még isteni frissen sült hal is kapható, megfűszerezve egy kis élőzenével, hiszen itt minden alkalommal tematikus és családbarát rendezvények is kapcsolódnak a vásári hangulathoz. Igazi színes, varázslatos kavalkádot teremtve a vasútállomástól 300 méterre elhelyezkedő területen.
A nyitva tartás is igen figyelemreméltó, hisz előszezonban (áprilistól- június közepéig) szombaton és vasárnap 10:00-tól - 21:00-ig van nyitva, míg főszezonban (június közepétől- szeptember elejéig) hétfőtől- péntekig 16:00-tól 21:00-ig, szombaton és vasárnap pedig 10:00-tól 21:00-ig. Utószezonban pedig ismét az előszezoni nyitva tartás áll vissza.
Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e