2019. július 19., péntek

A 3 legjobb balatoni piac

  Imádok a nyaralás alatt picit korábban kelni és elsétálni Anyával a közeli pékségbe reggeliért és a piacra friss zöldségért és gyümölcsért. Ilyenkor még kellemes az idő és a városnak is van egy különlegesen nyugodt hangulata. Minden és mindenki ébredezik még, minden lágy és csendes, a levegőt pedig frissen sült kenyér és zamatos gyümölcs illat lengi be.
Minden balatoni városkának van már saját piaca, ahol az ilyen kellemes reggeleken beszerezhetjük a reggeli hozzávalói mellé a helyi különlegességeket is. De van néhány olyan piac a magyar tenger körül, amiket mindenképpen érdemes megnézni, mert választékuk, hangulatuk vagy az ott kapható fogások kiemelik őket a többiek közül.
Nézzük meg melyek ezek!


  •    Tihanyi Piac Placc


Ezen a piacon tényleg minden megtalálható amit csak el tud képzelni az ember! Kézműves sajtok,  lekvárok, háztáji zöldségek és gyümölcsök, frissen sült péksütik és antik bútorok is jól megférnek egymás mellett a minden szombaton (08:00-tól 16:00-ig) nyitva tartó piacon, mely a rév melletti területen található.

  •    Káli piac


Köveskál egy kicsiny falu, ahol Irma mama ötlete alapján megnyílt az egyik legjobb balatoni piac. Itt minden a kézzel készült finomságokról és a szeretettel termelt zöldségekről és gyümölcsökről szól. A szalagos fánkon át, a nagyi receptje alapján készült szörpökön és lekvárokon keresztül a frissen készül káposztás rétesig mindenbe belekóstolhatunk. Aki szereti az ilyen házi termékeket annak nem érdemes kihagyni ezt a családias hangulatú piacot, amit a Mandulás- kertben találtok meg minden szombaton, reggel 07:00-tól 13:00-ig.


  •    I. balatoni hal- és termelői piac


A Gyenesdiáson található I. balatoni hal- és termelői piacon a környékbeli kézművesek és termelők árusítják a termékeiket, finomságaikat és még isteni frissen sült hal is kapható, megfűszerezve egy kis élőzenével, hiszen itt minden alkalommal tematikus és családbarát rendezvények is kapcsolódnak a vásári hangulathoz. Igazi színes, varázslatos kavalkádot teremtve a vasútállomástól 300 méterre elhelyezkedő területen.
A nyitva tartás is igen figyelemreméltó, hisz előszezonban (áprilistól- június közepéig) szombaton és vasárnap 10:00-tól - 21:00-ig van nyitva, míg főszezonban (június közepétől- szeptember elejéig) hétfőtől- péntekig 16:00-tól 21:00-ig, szombaton és vasárnap pedig 10:00-tól 21:00-ig. Utószezonban pedig ismét az előszezoni nyitva tartás áll vissza.
Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!