2019. május 27., hétfő

Fürdőzz gyógynövényekkel!

  Megvan a kép, amikor este totál megfáradva belépsz az ajtón, gyorsan engedsz egy kád vizet, majd belemerülsz és élvezed ahogy felfrissülnek a tagjaid? Biztos, hogy igen. A legtöbben ilyenkor még egy kis fürdősót vagy habfürdőt is adunk a vízhez, hogy még jobban fokozzuk az ellazulás élményét. Én is imádom ezeket a termékeket, mert plusz egy érzékszervet (de ha csilli-villi Lush fürdőbombát használunk, akkor kettőt) is belevonunk a felfrissülés élményébe, ezáltal még jobban megéljük azt. Ezekből a fürdőkellékekből mindenkinek megvan a maga kedvenc illata, amire esküszik, de ha igazi frissítő vagy netán gyógyító fürdőre vágyunk, akkor legtöbben a gyógynövényes termékek felé nyúlnak a polcon. Én viszont ezek helyett a termékek helyett inkább magához a gyógynövényhez fordulok és egyenesen azt teszem a kádamba, mert sokkal hatásosabbnak tartom őket, mint a belőlük készült termékeket, nem beszélve arról, hogy így megkímélem magam sok plusz adaléktól is.


A mai bejegyzésemben a 2 kedvenc gyógynövényes fürdőm elkészítését szeretném megmutatni nektek, hátha kedvet kaptok hozzájuk.  • 1. Pihentető levendulafürdő:


Micsoda meglepetés! Az első egy levendulás fürdő. Mi is lehetne más egy valódi levendulamániásnál?
Ehhez a fürdőhöz be kell szereznetek vagy varrnotok kell egy kis gézzsákot, ami meg kell töltenetek szárított levendulavirággal. Ezt kell beletenni a kellemesen meleg fürdővízbe és fél órán át lazítani benne.
Nagyon jól fel tudja frissíteni az embert! Nyáron tehetitek hidegebb vízbe is, mert úgy is érezni a frissítő hatását.
  • 2. Bőrápoló hársfavirág fürdő:


A hársfavirágtea a népi gyógyászat egyik fontos eleme, hisz számos problémára nyújt megoldást. Kevesen tudják viszont, hogy fürdővízbe téve bársonyossá teszi a bőrt és még az idegeket is nyugtatja.
Ehhez a kellemes fürdőhöz fel kell főznünk egy csomag szárított hársfavirágot 3 liter vízben, majd beleszűrni a fürdővízbe és 20 percig lazítani benne.


Csodálatosak ezek a gyógynövény fürdők! Természetesek, hatékonyak és olcsóak. Hát kell ennél több?