2018. július 11., szerda

Töltődj fel Bükön!

   Bükfürdő az ország igazi csodája! Egy bámulatos ékszerdoboz, mely ellazulást és feltöltődést hoz minden kikapcsolódni vágyó testébe és lelkébe.
Az ország nyugati csücskében elhelyezkedő kis település megnyugvást kínál minden, a munkában megfáradt léleknek, aki nem a féktelen ivászatban, a hajnalig tartó bulikban és a nagyvárosi pezsgésben látja a kikapcsolódás örömeit.
Persze itt is vannak fesztiválok, szuper koncertek, borfesztivál és buli, mégis a főszerep inkább az igazi zen érzésé. A végtelen termőföldek látványa, a nyugalom érzése, a kellemesen ellazító gyógyvíz és a kényelmes golfozás megpihenteti a testet és a lelket is. 


   Az idelátogatóknak számos szállástípus áll a rendelkezésükre az egyszerűbb apartmanoktól a több csillagos szállodákig. Helyet kap itt a nagyok közül többek között a Greenfield Hotel és a Caramell Premium Resort is, de a település szinte minden házában találni kiadó házrészt vagy szobát is. A lényeg az, hogy mire vágyunk: egyszerű szállásra vagy minden igényt kielégítő wellness hotelre. Itt mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.
Fontos, hogy úgy érkezzünk ide, hogy a feltöltődést helyezzük az előtérbe, ne a pörgést és a vagánykodást a közösségi oldalakon, hisz csak így érezhetjük meg Bük igazi szellemiségét. Merüljünk el a táj szépségeiben, élvezzük a természet megnyugtató közelségét, együnk lassan, élvezzük a helyi különleges ízeket és ami a legfontosabb:lassítsunk. Engedjük el a hétköznapokat és hagyjuk a gondokat a Bük táblán kívül.

Légrádi Alexandra (@premium_barbie) által megosztott bejegyzés,   A megfelelő szállás kiválasztása után jöhetnek a programok. Ha egyet tanácsolhatok, akkor sportruházatot mindenképpen vigyünk magunkkal, mert itt a lélektuning és az aktív pihenés kéz a kézben járnak. 
Reggel együnk ráérősen,nyugisan, csodáljuk a természetet, majd bújjunk sportruhába és próbáljuk ki magunkat a 17 méteres Kristály torony kalandpályán és ha szeretünk hintázni, akkor az óriáshintát semmiképp se hagyjuk ki. Majd ha jól teljesítettünk ( vagy ha nem akkor vigaszdíjból), jutalmazzuk meg magunkat a Villa Rosato cukrászdájából egy világbajnok sütivel, mert mégiscsak relaxon vagyunk és akárcsak a lelkünknek, a gyomrunknak is szüksége van némi élményre.

Légrádi Alexandra (@premium_barbie) által megosztott bejegyzés,


Légrádi Alexandra (@premium_barbie) által megosztott bejegyzés,


   Ha már a tele pocinál tartunk az itt tartózkodás alatt mindenképpen látogassunk el a Rigótanya Panzió és Étterembe, mert heti 6 napon át minden este igazi cigányzenés est vár ránk.
Mondhatjátok, hogy ó persze, ti nem is szeretitek az ilyen zenét, de ha a hátatok mögül húzzák azt a nótát amit anyukátok/ apukátok mindig hallgatott amikor kicsik voltatok, akkor bizony könnyes lesz a szemetek úgy, ahogy nekünk is az lett....
Nem beszélve azokról a mennyei ízekről amiket elénk tesznek. Ha itt jártok semmiképp se hagyjátok ki Pista bácsi húslevesét és az isteni libamájat sem. Ha jól laktál, akkor is eszel még belőlük +3 kanállal, mert egyszerűen képtelenség abbahagyni, akkora ízélmény.
Egy ilyen nap után jól esik majd kényelmesen elnyúlni az ágyban, majd szinte azonnal álomba zuhanni.

Légrádi Alexandra (@premium_barbie) által megosztott bejegyzés,Légrádi Alexandra (@premium_barbie) által megosztott bejegyzés,   Másnap érdemes megismerkedni a golf adta örömökkel is. Én pl. azonnal beleszerettem az ütögetésbe még akkor is ha elsőre nem ment a legjobban. Kár, hogy nincs napi több órám erre.. :(  Na de ha egyszer úgy adódik , hogy rám szakad a bank vagy jól menő vállalkozó leszek (ahogy álmaimban elképzeltem) akkor heti 1x legalább hódolni fogok ennek a sportnak, mert isteni relax élmény. Csak te vagy, a labda és a lyuk. Senki és semmi nem siettet, nem nyaggat és kint vagy a természeteben. Mi kell még? Ez a boldogság igazi záloga! Meg az amikor golfkocsival izomból csapatod a pályán... 😂

   Aztán ott van még a termelői piac, ahol isteni csülkök, kolbászok, fantasztikus ízkombinációjú kecskesajtok és igazi gesztenyeméz is várja gazdáját. Nem beszélve arról a zseniális Büki Esszenciáról ( alias tökmagolaj), amivel amióta megkaptam mindent ízesítek a lecsótól kezdve a vanília fagyiig.

   Persze nem szabad szó nélkül elmenni a fürdő mellett sem, ami világhírű gyógyvizével csábít mindenkit, aki a munkában megfáradt izmait szeretné regenerálni.
Bizony, itt nem csak a "nyugdíjasok, fura színű vízben áznak" sztereotípiára kell gondolni, ugyanis a büki víz magas koncentrációban tartalmaz káliumot,kálciumot, magnéziumot és nátriumot, amik együttesen felelősek a megfelelően ellazult izmokért, így jó szolgálatot tesznek mindenkinek, aki a mindennapjai során sokat ül  vagy egyoldalú munkát végez, 
Saját magam is éreztem jótékony hatását, amikor a pánikbetegségtől megfeszült és igénybe vett izmaimat áztattam ebben a csodás vízben.


   Szóval nekem csak egy kívánságom van: Drága Univerzum add meg nekem, hogy csak még egyszer visszatérhessek Bükfürdőre pár napra és újra átélhessem azt a csodát!
Látogassatok el Ti is ide és garantálom, hogy nem fogjátok megbánni!

  De addig is nézzétek meg az útról készült vlogomat is!