2018. június 1., péntek

Nincs új a nap alatt

   A nincs új a nap alatt kifejezést nagyon gyakran használjuk a divattal kapcsolatban, hiszen ez a terület állandó körforgásban van, így bizonyos időközönként ismétli önmagát. Ilyenkor előkerülnek a 10-20-30 évvel ezelőtt trendi minták, szabásvonalak és kiegészítők, csak kapnak egy kicsit modernebb vonalat.

  Mai bejegyzésemben erre mutatok nektek pár "bizonyítékot", ugyanis nagyjából egy évvel ezelőtt egy lomtalanításon hozzájutottam egy rakás Ez a divat évkönyvhöz, amiket azóta is lelkesen tanulmányozok és bizony szemet szúrt benne nem egy ruhadarab, mely ma ismét divatban van.

  A mostani bejegyzéshez  a 79' és 80'-as évkönyveket használtam, de ha szeretnétek - és ezt jelzitek felém üzenetben vagy kommentben - akkor lehet ebből egy cikk sorozat is, melyben sorra vehetjük az összes nálam lévő könyv mai divattal való párhuzamát.   A 80'-as évkönyvnek mindjárt a borítóján hasonlóságra lelhetünk, hiszen a choker 2017-ben ismét nagy divat lett.
   De ha már kiegészítők, akkor nézzük meg alaposabban ezt a képet is. Nem ismerős valahonnan?  Mondjuk a Swarowski köves karkötőkről?


http://www.ragyogoajandek.hu/karkoto


    A fürdőruha divat is igen hasonló a 80'- as évekhez. Egyrészes és kétrészes fazonok, trikinik és piros szín.
   Azt hiszem bármelyik darab megállná a helyét ma is a strandokon.

 

   A mostanában olyan nagy népszerűségnek örvendő ejtett vállú fodros ruhák sem új találmányok, mert szintén feltűnnek a könyvben, a megkötős szandálokkal együtt.
  Mondjuk a fura, sárga szemüveg talány számomra, de ne törjünk pálcát felette, mert lehet, hogy jövőre már ez is visszatér a divatba.   A pliszírozott szoknyák és a lágyan ringó rojtok szintén visszaköszönnek a divatban és azt hiszem akár régebbi formájukban is megállnák a helyüket egy 2018-as ruhatárban.
   És itt van még a nyár legnagyobb őrülete, a trópusi minta, na meg a fashionisták körében nagy népszerűségnek örvendő fűzős deréköv is.
   Végezetül pedig jöjjön még pár fotó a könyvből, amikben szintén felfedezhettek néhány mai vonást.
   Hát nem izgalmas? Azok a ruhák, amiket korábban kinevettünk a szüleink régi fotóin, most mind-mind visszaköszönnek a mi ruhatárunkban.


   Mit szóltok ehhez a sorozathoz? Folytassam tovább a 1981-82-es évekkel?