Ugrás a fő tartalomra

Nincs új a nap alatt

   A nincs új a nap alatt kifejezést nagyon gyakran használjuk a divattal kapcsolatban, hiszen ez a terület állandó körforgásban van, így bizonyos időközönként ismétli önmagát. Ilyenkor előkerülnek a 10-20-30 évvel ezelőtt trendi minták, szabásvonalak és kiegészítők, csak kapnak egy kicsit modernebb vonalat.

  Mai bejegyzésemben erre mutatok nektek pár "bizonyítékot", ugyanis nagyjából egy évvel ezelőtt egy lomtalanításon hozzájutottam egy rakás Ez a divat évkönyvhöz, amiket azóta is lelkesen tanulmányozok és bizony szemet szúrt benne nem egy ruhadarab, mely ma ismét divatban van.

  A mostani bejegyzéshez  a 79' és 80'-as évkönyveket használtam, de ha szeretnétek - és ezt jelzitek felém üzenetben vagy kommentben - akkor lehet ebből egy cikk sorozat is, melyben sorra vehetjük az összes nálam lévő könyv mai divattal való párhuzamát.   A 80'-as évkönyvnek mindjárt a borítóján hasonlóságra lelhetünk, hiszen a choker 2017-ben ismét nagy divat lett.
   De ha már kiegészítők, akkor nézzük meg alaposabban ezt a képet is. Nem ismerős valahonnan?  Mondjuk a Swarowski köves karkötőkről?


http://www.ragyogoajandek.hu/karkoto


    A fürdőruha divat is igen hasonló a 80'- as évekhez. Egyrészes és kétrészes fazonok, trikinik és piros szín.
   Azt hiszem bármelyik darab megállná a helyét ma is a strandokon.

 

   A mostanában olyan nagy népszerűségnek örvendő ejtett vállú fodros ruhák sem új találmányok, mert szintén feltűnnek a könyvben, a megkötős szandálokkal együtt.
  Mondjuk a fura, sárga szemüveg talány számomra, de ne törjünk pálcát felette, mert lehet, hogy jövőre már ez is visszatér a divatba.   A pliszírozott szoknyák és a lágyan ringó rojtok szintén visszaköszönnek a divatban és azt hiszem akár régebbi formájukban is megállnák a helyüket egy 2018-as ruhatárban.
   És itt van még a nyár legnagyobb őrülete, a trópusi minta, na meg a fashionisták körében nagy népszerűségnek örvendő fűzős deréköv is.
   Végezetül pedig jöjjön még pár fotó a könyvből, amikben szintén felfedezhettek néhány mai vonást.
   Hát nem izgalmas? Azok a ruhák, amiket korábban kinevettünk a szüleink régi fotóin, most mind-mind visszaköszönnek a mi ruhatárunkban.


   Mit szóltok ehhez a sorozathoz? Folytassam tovább a 1981-82-es évekkel?


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e