Ugrás a fő tartalomra

5 alapdarab, ami minden férfi szekrényében ott kell legyen

    Tudom, tudom, hogy ez egy női blog, de ismerjük be, hogy mi nők legalább annyit foglalkozunk párunk ruhatárával, mint a sajátunkkal. Elvégre mégsem mindegy, hogy a hőn szeretett férfi miben lépdel mellettünk az utcán.
Mivel a férfiak többsége (persze tisztelet a kivételnek) a "csak felkapok egy felsőt meg egy nadrágot" típus, így kénytelenek vagyunk mi kézbe venni az irányítást és heves tiltakozások és hisztik közepette berángatni kevesünket egy ruhaboltba, hogy a volt barátnőjétől kapott rémesen ronda felső, amit állandóan nyúz rövid úton a kukába kerülhessen.
De ilyenkor sincs még nyert ügyünk, hiszen pontosan kell tudnunk, hogy mit keresünk, mert a férfi szervezet nem bírja tovább a vásárlást 30 percnél és ha ezt az időintervallumot túllépjük akkor látványosan és durrogva kivonulnak a helységből.

   E jelenet elkerülése miatt azt mondom, hogy érdemes amit csak lehet online vásárlással elintézni és csak a legszükségesebb darabok esetében választani a személyes vásárlást.
Ha tudjuk a megfelelő méretet az alapdarabokat nagyon könnyen megrendelhetjük a netről. Számos férfi divattal foglalkozó webáruház áll hozzá rendelkezésünkre, köztük a legyferfi.hu is, ahol megtaláljuk a legdivatosabb ruhákat párunk számára.

De mik is a férfi gardrób alapdarabjai? Az alábbiakban ezeket gyűjtöttem össze nektek.

   1. Egyszerű pulóver

   Ahogyan a női ruhatárnak a férfinak is az egyik alappillére az egyszínű, kissé karcsúsított pulóver. Hordható önmagában, de ünnepi alkalomkor jól mutat alatta egy ing kihajtott gallérral vagy viselhető laza pólóval a vállra kötve, amolyan matrózos stílusban.
Legjobb ha egy egyszerű és jól kihasználható színt választunk belőle például feketét, sötétkéket vagy mély bordót.


kép forrása: legyferfi.hu

  2. Melegítő szett

   Jó ha akad a szekrényben egy melegítő szett is, ami kirándulás, grillezés vagy egy egyszerű esti séta alkalmával felkapható.







 3. A tökéletes farmer

   Ehhez azt hiszem nincs mit hozzáfűzni. Egy jó farmer mindenkinek kell, nemre és korra való tekintet nélkül, hiszen mindennel könnyen párosítható és minden stílusba beilleszthető.


kép forrás: legyferfi.hu


  4. Egyszerű póló

   Pontosan olyan, mint a farmer. Minden stílusba beilleszthető és minden alkalomra megfelel. Zakóval párosítva akár színházba, keresztelőre, farmerrel és tornacipővel kirándulásra vagy kerti partira, térdgatyóval egy könnyed nyári estére.
Ez az egyetlen darab a listán amiből szerintem 3 is elfér egy férfi szekrényében. Egy fekete és egy fehér a különlegesebb szettekhez és egy harmadik szín, ami passzol a párunk ízléséhez. Ez utóbbit a könnyed programokhoz és szettekhez javaslom.





  5. Fürdő gatyó

   Szintén olyan darab amiből minden férfinak kell egy tökéletes, korra való tekintet nélkül. A lényeg, hogy a mintája és a színe passzoljon a párunk egyéniségéhez és a fazonja kényelmes legyen számára.






 Ez lenne hát a férfi alap ruhatár. Ti ki tudnátok még egészíteni valamivel a listát?







Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,