Ugrás a fő tartalomra

Hogyan tartsuk fiatalon bőrünket?

   Bár még nem vagyok olyan idős, hogy a ráncokon kelljen aggódni, de mint mindennél itt is a legfontosabb a megelőzés. Ezért 20 éves kor után már érdemes erre koncentrálni, és itt nem csak az arcunkra kell gondolni, hanem például a dekoltázsra is, hiszen a gyakran hordott push up melltartó hatására csúnya ráncaink alakulhatnak is akár már 25-26 évesen. Korábban azt hittem, hogy ebben csakis a drága krémek tudnak a segítségemre lenni. Ám pár napja láttam egy műsort ami lerántotta a leplet az igazságról.
   A kedvenc csatornámon a LifeNetwork- ön van egy sorozat, a címe: Miből készül valójában - Kozmetikumok. Rengeteg okos tippet lehet belőle szerezni. Itt láttam egy kísérletet, ahol  a legnagyobb márkák ránctalanítóit tesztelték pár hónapig különböző korú nőkön. A végeredményként kiderült, hogy ezek a krémek pontosan ugyanolyanok, mint egy sima hidratáló. Semmilyen más komolyabb hatása nincs a bőrünkre.
 Én korábban használtam a Nive Q10 krémjét, amiről a műsorban kiderült, hogy ugyan tartalmaz Q10-et, de  olyan minimális mennyiségben, ami nem elegendő a bőr fiatalításához.


   De hogyan is tudjuk megállapítani, hogy mennyi Q10 van megvásárolt krémjeinkben? A válasz igen egyszerű: a színe alapján. Ugyanis a Q10 narancssárga színű, így minél narancssárgásabb a krémünk, annál több van benne.
   Végülis a műsor és némi utánaolvasás alapján kiderült, hogy a legesleghatékonyabb bőrfiatalító a 15-ös faktorú naptej.


 
    Úgy hogy én most ezt a módszert alkalmazom a vagyont érő kencék helyett. Elég ha naponta, fürdés, illetve nagyobb izzadás után bekenjük vele a bőrünket. Pár hónap után már látható is az eredmény.
Tehát, fiatalításra fel!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü