2013. június 28., péntek

Hogyan tartsuk fiatalon bőrünket?

   Bár még nem vagyok olyan idős, hogy a ráncokon kelljen aggódni, de mint mindennél itt is a legfontosabb a megelőzés. Ezért 20 éves kor után már érdemes erre koncentrálni, és itt nem csak az arcunkra kell gondolni, hanem például a dekoltázsra is, hiszen a gyakran hordott push up melltartó hatására csúnya ráncaink alakulhatnak is akár már 25-26 évesen. Korábban azt hittem, hogy ebben csakis a drága krémek tudnak a segítségemre lenni. Ám pár napja láttam egy műsort ami lerántotta a leplet az igazságról.
   A kedvenc csatornámon a LifeNetwork- ön van egy sorozat, a címe: Miből készül valójában - Kozmetikumok. Rengeteg okos tippet lehet belőle szerezni. Itt láttam egy kísérletet, ahol  a legnagyobb márkák ránctalanítóit tesztelték pár hónapig különböző korú nőkön. A végeredményként kiderült, hogy ezek a krémek pontosan ugyanolyanok, mint egy sima hidratáló. Semmilyen más komolyabb hatása nincs a bőrünkre.
 Én korábban használtam a Nive Q10 krémjét, amiről a műsorban kiderült, hogy ugyan tartalmaz Q10-et, de  olyan minimális mennyiségben, ami nem elegendő a bőr fiatalításához.


   De hogyan is tudjuk megállapítani, hogy mennyi Q10 van megvásárolt krémjeinkben? A válasz igen egyszerű: a színe alapján. Ugyanis a Q10 narancssárga színű, így minél narancssárgásabb a krémünk, annál több van benne.
   Végülis a műsor és némi utánaolvasás alapján kiderült, hogy a legesleghatékonyabb bőrfiatalító a 15-ös faktorú naptej.


 
    Úgy hogy én most ezt a módszert alkalmazom a vagyont érő kencék helyett. Elég ha naponta, fürdés, illetve nagyobb izzadás után bekenjük vele a bőrünket. Pár hónap után már látható is az eredmény.
Tehát, fiatalításra fel!