Nassolni mindenki szokott.
Elengedhetetlen eleme egy jó filmnek vagy éppen a most zajló foci EB-nek. Viszont a megszokott sós, olajban tocsogó chipsek helyett válasszunk inkább egészséges alternatívákat, hogy lekerüljük a bűntudatot és a felszaladó kilókat.
- Gyümölcssali
Nyáron az egyik legköltséghatékonyabb megoldás, ha veszünk 3-4 vagy akár még több szezonális gyümölcsöt és fincsi salátát készítünk belőle. Így a nassolás mellett sok-sok létfontosságú vitaminnal is ellátjuk a szervezetünket. Két legyet egy csapásra!
- Magkeverék
Tévézéskor a chipsek mellett gyakran kerül mogyoró is az asztalra, ami már egy sokkal jobb választásnak számít. De lehet még jobb is, ha a mogyoró mellé más magvak is kerülnek a tálba, például kesudió, mandula, törökmogyoró és egy kis mazsola.
- Popcorn
Azért ebből is igyekezzünk kerülni az agyon ízesített sajtost, karamellást és más borzalmakat. Maradjunk inkább a sósnál és ha lehet azt is magunk készítsük.
- Étcsoki
Tele van antioxidánsokkal, élénkíti az agyi keringést, csökkenti a szorongást és ez még csak három az étcsoki számos jótékony hatása közül. Érdemes hát, ezt a nasit választani az esti meccshez, de mindenképpen magas, legalább 70 százalékos kakaótartalmút válasszunk!
- Pirított, fűszeres csicseriborsó
Fogjunk egy konzerv csicseriborsót, öntsük le a levét, csepegtessük le alaposan, majd a maradék nedvességet itassuk le róla papírtörlővel. Fűszerezzük sóval, borssal, chilivel vagy valamilyen fűszerkeverékkel, öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokon süssük 2-3 percig.
- Hummus és zöldségek
Ujjnyi vastag csíkokra vágott zöldségek például: karalábé, cékla, répa, uborka egy szép nagy adag hummussal. Nem tudok elképzelni ennél jobb esti nasit.
- Kelkáposzta chips
A kelkáposztát szedjük levelekre, mossuk meg alaposan, csepegtessük le, majd töröljük szárazra. Vágjuk ki a szárakat, tépkedjük 3- 4 cm-es darabokra és tegyük egy tálba.
Locsoljuk meg olívaolajjal, jól forgassuk meg benne, hogy mindenhová jusson, majd egyesével, hogy össze ne érjenek rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Sózzuk, borsozzuk és süssük addig míg jó ropogós nem lesz (kb. 15 perc).