Ugrás a fő tartalomra

Így lesz tökéletes a rúzsozás!

    Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvedenek a rúzsok. Legtöbben a piros és a rózsaszín különböző árnyalatait választják, de lila és bordó ajkakkal is egyre gyakrabban találkozhatunk az utcán. 


  Viszont minél erőteljesebb színnel dolgozunk annál jobban oda kell figyelni a tökéletes felvitelre, hiszen míg egy világos rózsaszínnél még el lehet mismásolni pár bakit, addig egy vörös vagy egy sötétlila színnél már azonnal kiütköznek a kisebb szabálytalanságok is. 

Ám ha betartjuk a 4 legfontosabb szabályt, biztos, hogy tökéletes lesz a végeredmény!


Lássuk mik ezek:

  • 1. Hirdatálj!

Az első és legfontosabb lépés az ajkak hidratálása rúzsozás előtt. Csak egyenletes felszínű, hidratált ajkakok mutat jól a rúzs!


  • 2.  Alapozz!

Az arc alapozásakor kerüljön némi alapozó az ajkakra is, így egyrészt tartósabb lesz az rúzs, másrészt halványítjuk vele az eredeti ajakszínt és formát, aminek köszönhetően jobban érvényesül a rúzs eredeti színe és a kontúrral is játszhatunk kicsit.


  • 3. Kontúr

Mindig ajánlatos használni, mert gyönyörű, határozott vonalat adhatunk vele az ajkainknak. 

Az előző pontban emlegetett alapozás is most lesz lényeges, hiszen az így elhalványított vonalakat most újra meghúzhatjuk és teltebb vagy akár keskenyebb ajkakat is varázsolhatunk vele.

De vigyázzunk, a kontúrceruza színe mindig tökéletesen egyezzen meg a rúzséval! Már nem a 90-es években vagyunk!


  • 4. Jöhet a lényeg!

Mostmár felvihetjük a rúzst, lehetőleg ecsettel, hogy továbbra is precízek tudjunk maradni.   Ennyi a titok. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,