Ugrás a fő tartalomra

Így lesz tökéletes a rúzsozás!

    Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvedenek a rúzsok. Legtöbben a piros és a rózsaszín különböző árnyalatait választják, de lila és bordó ajkakkal is egyre gyakrabban találkozhatunk az utcán. 


  Viszont minél erőteljesebb színnel dolgozunk annál jobban oda kell figyelni a tökéletes felvitelre, hiszen míg egy világos rózsaszínnél még el lehet mismásolni pár bakit, addig egy vörös vagy egy sötétlila színnél már azonnal kiütköznek a kisebb szabálytalanságok is. 

Ám ha betartjuk a 4 legfontosabb szabályt, biztos, hogy tökéletes lesz a végeredmény!


Lássuk mik ezek:

  • 1. Hirdatálj!

Az első és legfontosabb lépés az ajkak hidratálása rúzsozás előtt. Csak egyenletes felszínű, hidratált ajkakok mutat jól a rúzs!


  • 2.  Alapozz!

Az arc alapozásakor kerüljön némi alapozó az ajkakra is, így egyrészt tartósabb lesz az rúzs, másrészt halványítjuk vele az eredeti ajakszínt és formát, aminek köszönhetően jobban érvényesül a rúzs eredeti színe és a kontúrral is játszhatunk kicsit.


  • 3. Kontúr

Mindig ajánlatos használni, mert gyönyörű, határozott vonalat adhatunk vele az ajkainknak. 

Az előző pontban emlegetett alapozás is most lesz lényeges, hiszen az így elhalványított vonalakat most újra meghúzhatjuk és teltebb vagy akár keskenyebb ajkakat is varázsolhatunk vele.

De vigyázzunk, a kontúrceruza színe mindig tökéletesen egyezzen meg a rúzséval! Már nem a 90-es években vagyunk!


  • 4. Jöhet a lényeg!

Mostmár felvihetjük a rúzst, lehetőleg ecsettel, hogy továbbra is precízek tudjunk maradni.   Ennyi a titok. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e