Ugrás a fő tartalomra

5 tipp a depresszió ellen

    A több, mint egy éve tartó vírushelyzet, a korlátozások, a folytonos aggodalom és bizonytalanság lassan még a legoptimistább emberek közérzetén is nyomot hagy. Egyre többször hallunk szorongásról és depresszióról a közvetlen környezetünkben, de akár saját magunkon is érezhetjük ennek a tüneteit.

Ilyenkor a legfontosabb, hogy minél hamarabb  tettek mezejére lépjünk. Ne várjunk ölbetett kézzel, hanem próbáljunk meg azonnal javítani a helyzeten. 


Ehhez hoztam most pár hasznos tippet:


  • 1. Mozogj!

Tudom, tudom, unalmas, hogy a sport mindenre megoldás, de sajnos így van. Nem lehet megúszni, ha jobban akarunk lenni. Persze ebben az esetben nem kell azonnal egy kőkemény súlyzós edzésre gondolni, elég ha teszünk a környéken egy jó nagy sétát vagy elmegyünk kirándulni. A lényeg az, hogy naponta legalább 30 percet a szabad levegőn legyünk és mozogjunk valamilyen formában. 

Pár alkalom után, sőt bizonyos esetkben akár azonnal is érezhetjük az eredményt.  • 2. Rakj rendet!

Saját tapasztalatból tudom, hogyha az ember depressziós akkor, mivel semmihez sincs kedve, egyre jobban eluralkodik körülötte a káosz. Rendetlen lesz a lakása és az egész élete, hiszen csak a nagyon muszáj tevékenységeket végzi el. Ez pedig egy ördögi kör. Minél jobban szét vannak a dolgai, annál rosszabbul érzi magát és ez az örvény csak kavarog és kavarog és egyre jobban szippant befelé. Tehát ha belül rendet akarunk tenni akkor először kívül kell kezdeni. Tiszta és rendezett környezetben máris jobban fogjuk érezni magunkat.  • 3. Alkoss!

Az alkotás és a kreativitás szabadon engedése gyógyít. Ezt már több kutatás is bebizonyította. Teljesen mindegy, hogy énekelni, táncolni, rajzolni vagy makramézni szeretünk. Ilyenkor a lényeg csak az, hogy csináljuk. Az alkotási folyamat pedig majd teszi a dolgát és szépen lassan meggyógyítja a lelkünket.  • 4. Énekelj, táncolj!

Még ha nincs is ritmusérzéked vagy borzalmas a hangod. Egy önfeledt ugrabugrálás a kedvenc számodat üvöltve felér száz antidepresszánssal.


  • 5. Keresd a társaságot!

A depressziós ember a legtöbbször elszigeteli magát másoktól, kihúzza magát a baráti talákozók alól és inkább az egyedüllétet választja. Ez pedig óriási hiba. Egy barátokkal töltött este, még ha az elején egy porcikánk sem kívánja, segít kizökkenni az önmarcangoló gondolatok tengeréből, hogy a lelkünk kicsit fellélegezhessen. Ám ha semmi sem segít, nagyon fontos, hogy merjünk segítséget kérni egy szakembertől. Buta gondolat azt hinni, hogy mindent magunknak kell megoldani. Van amikor egy külső szemlélő sokkal jobban rálát a dolgokra és hamarabb születik megoldás. Segítséget kérni nem a gyengeség jele, sokkal inkább az erőé..


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,