Ugrás a fő tartalomra

Vegán töltött édesburgonya

 Vegánként számomra a február közepétől március közepéig terjedő időszak a legnehezebb. Ilyenkor már szó szerint unom a banánt meg a többi déli gyümölcsöt, elkészítettem a létező összes padlizsános és cukkinis receptet és a káposztafélék mindegyike is a könyökömön jön ki. 

Várom már, hogy a hónapos retek után megjelenjen végre a többi szezonális zöldség és gyümölcs, hogy ismét változatosabban tudjak étkezni. Egyetlen zöldség van csak amit képtelen vagyok megunni és az az édesburgonya. Püréként, töltve, párolva vagy sütve, mindenhogy imádom! 

Azt hiszem ezt az isteni töltött verziót Ti is imádni fogjátok!


 Hozzávalók:

4 közepes édesburgonya

1 közepes vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 tk. oregano

2 babérlevél

1 paradicsomos babkonzerv

1 közepes kápia paprika

1 fél lime leve


Az édesburgonyákat alaposan megmossuk (meghámozni nem kell), félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, picit megolajozzuk, majd a vágott felükkel lefelé tepsibe tesszük őket és 180 fokon 30-40 perc alatt puhára sütjük.


Amíg a burgonyák sülnek elkészítjük a tölteléket. Ehhez egy lábasban üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a fűszereket. Kicsit forgatjuk őket együtt, majd ráöntjük a paradicsomos babkonzervet és hozzáadjuk az apró kockára vágott kápiát is. Pár percig főzzük őket együtt, majd hozzáadjuk a lime levet is. 

A megsült burgonyák közepébe mélyedést csinálunk (az innen kikapart burgonyát keverjük bele a raguba) és beletöltjük a babos ragut, majd még 5 -10 percre visszatesszük a sütőbe. 

Tálaláskor egy kis vega creme megy a tetejére és sok-sok friss petrezselyemzöld.








Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü