Ugrás a fő tartalomra

Gyors és könnyen fogyasztható munkahelyi ebédek

     Mégis mit vigyek holnap ebédre? 
Ez az a kérdés amivel a legjobban utálok foglalkozni a hétköznapokban. Munkahelyi ebédet összeállítani egy igazi rémálom, hiszen annyi féle szempontnak kell megfelelnie. 
Nem elég, hogy az ember fáradtan hazaesve megpróbálja kitalálni mit is enne másnap délben, de jó lenne ha ez a valami gyorsan el is készülne, hogy ne kelljen este 10ig a konyhában robotolni. Lehetőleg    egytálétel legyen vagy legalább kevés elemből álljon, hogy ne kelljen több ételesdobozt is magunkkal vinni. A leves kilőve, mert előfordulhat, hogy szállítás közben kifolyik, a szószos tészták szintén, mert felszívhatják a szószt mire ebédre kerül a sor. Ne legyen túl szaftos, ne tartalmazzon friss hagymát vagy más büdi összetevőt, tekintettel a munkatársakra.... és ha az ember lánya még vegán is, az csak tovább bonyolítja a helyzetet.

   Persze, persze lehet rendelni is vagy venni valami harapnivalót egy közeli menzán, de ez a megoldás a tárcánkra nézve lehet rossz választás.
Emlékszem, amikor tavaly nyáron költöztünk, volt egy hónap amikor minden nap rendeltük az ételt. Hónap végén aztán jött a sokk, hogy mennyi pénzt szórtunk el így. Bőven a háromszorosát annak, mit egy átlagos hónapban. 
Szóval aki hozzám hasonlóan inkább az otthonról hozottnál marad, annak mutatok 4 alternatívát a gyors és könnyen fogyasztható munkahelyi ebédre.

  • 1. Torilla tekercsek

   A szendvics valószínűleg már mindenki számára unalmas étel. Na de a tortilla tekercs! Egyszerű, gyorsan elkészül és sokkal több lehetőséget rejt, mint egy zsemle.
Tekerhetünk bele zöldségeket és avokadót, salátát és csirkehúst, sajtot és sonkát vagy akár valami megmaradt étlet is, például chilis babot egy kis plusz tejföllel és cheddar sajttal. 
Az elkészítése csak pár percet vesz igénybe, így akár reggel, indulás előtt is megcsinálhatjuk.




  • 2. Saláta

   Sok- sok zöldség, húsevőknek egy kis fűszeres csirkemellel kiegészítve a tetején egy nagy adag öntettel. El tudtok képzelni ennél egészségesebb és egyszerűbb ebédet?




  • 3. Fasírt

   A fasírt, készüljön akár húsból, édesburgonyából, kelkáposztából vagy csicseriborsóból az egyik legnagyobb Jolly Joker étel amit el tudok képzleni. Hogy miért?
Mert egyszerre elég nagy adagot lehet belőle elkészíteni és aztán végtelen módon variálható. Ehetünk hozzá rizset és valami öntetet vagy krumplipürét. Tekerhetjük az előbb említett tortillába, de akár szendvicsbe is tehetjük. Vihetünk hozzá főzeléket vagy egyszerűen, rátehetjük egy szép nagy adag saláta tetejére.




  • +1 Polcz készételek

   Amikor nagyon elegem van a világból és tényleg nincs kedvem este semmihez, akkor mindig a Polcz készételekhez nyúlok. Egészen sok helyen beszerezhetőek (pl. Auchan, EcoFamily, bioboltok), adalék- tartósítószer-, tejtermék- és cukormentesek és hűtés nélkül is tárolhatóak. Csak egy kis köret kell, hozzá meg némi melegítés és kész is a laktató étel. 
Húsos és vegán változatok is vannak belőle, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. 

kép forrása:https://www.facebook.com/adalekmentesen/?ref=page_internal


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,