2020. július 8., szerda

TESZT: 7scents Nuggela & Sulé 100% zöld sampon

   Hogy szalad az idő! Hamarosan vegánná válásom egy éves évfordulóját ünnepelhetem, természtesen stílszerűen egy vegán étteremben. Ez alatt az év alatt nagyon sokat tanultam magamról, a testemről, az ételekről és az alapanyagokról. Megtisztult a szervezetem és már én magam is tisztábban látok. Tudom mire van szükségem és mire nincs. Elképesztő, hogy mennyit lehet profitálni egy egyszerű étrendváltásból. Sosem gondoltam volna...
Mára pedig úgy érzem megértem arra is, hogy ezt az egészet egy magasabb szintre helyezzem és szép lassan felülvizsgáljam a fürdöszobaszekrényem tartalmát is. Hiszen hiába próbál tisztán étkezni az ember, ha közben a testápolókkal, tüsfürdőkket és szappanokkal ugyanúgy beviszi a kemikáliákat a szervezetébe. 
Egyre jobban a felé hajlok, hogy minél közelebb van valami a természetes formájához annál egészségesebb, így első körben igyekszem majd én magam elkészíteni a számomra szükséges termékeket, mint például az arc- vagy testradírt, arctisztítót és akár az ajakbalzsamot is. De vannak dolgok amiket ilyen módon nagyon költséges és macerás lenne elkészíteni. Ilyen mondjuk a testápoló, a hidratálókrém vagy a sampon. Ezeket időhiány miatt kénytelen leszek megvásárolni. 
Így második körben vegán- és naturkozmetikumokat forgalmazó márkákat kell keresnem. Ha pedig az ember szeretne valamit és tényleg, igazán szeretné, akkor az élet majd megadja neki. Így alig kezdtem el a keresgélést máris befutott egy megkeresés a 7scents nevű márkától, hogy tesztelném e a vegán samponjukat. Természetes, hogy igent mondtam.   A Nuggela & Sulé 100% Zöld sampon egy olyan vegán sampon, melyet kifejezetten a haj dússágának és protein mennyiségének növelésére fejlesztettek ki, így ideális a vegán és vegetáriánus életmódot folytatóknak. Erőteljes aktîv összetevőinek köszönhetően kellő mennyiségű tengeri- és növényi fehérjét tartalmaz ahhoz, hogy rendszeres használat mellett erős, dús és bársonyos hajat varázsoljon nekünk. 
  Azoknak akik még nem nagyon találkoztak adalékmentes vagy bio kozmetikumokkal elmondom, hogy teljesen mást fognak kapni, mint amit megszoktak. Ez elsőre talán csalódásnak élhető meg, de ha adunk időt arra, hogy megszokjuk már nem is fognak hiányozni azok az "extrák" amiket a sok- sok adalék hozzáadásával érnek el bizonyos termékeknél. Például a mindent betöltő brutális illatfelhő vagy a fokozott habzás.
Ennél a zöld samponnál is ez az első 2 dolog ami feltűnhet. Nagyon naturális és enyhe az illata, ami tökéletes összhangban van a csodálatos zöld színével és hogy használatkor picit nehezebben habzik fel, mint a megszokott samponjaink. Persze, hiszen hiányzik belőle a habzást fokozó adalék!

 Mielőtt megírtam volna ezt a teszet elhasználtam egy teljes üveg Nuggela & Sulé sampont, mert bevallom az elején kicsit összezavart a termék, így szükség volt a további tesztelésre.
  Első néhány alkalommal igazán semmi különöset nem érzetem. Mintha egy bármilyen semmi extra sampont használnék. Nem tett semmi pluszt a hajam állapotához, de el sem vett belőle, szóval folytattam tovább. 
Másfél hét után viszont elkezdtek megváltozni a dolgok. Egyre dúsabbnak éreztem a hajam, de ezzel egyidőben a hajvégeim szárazzá és meggyötörtté váltak. Bevallom ez a fajta változás igazán aggasztott, de gondoltam nem adom fel az első bökkenkőnél, hanem inkább csinálom még egy kis ideig. 
2 hetet húztam még így mire szépen lassan elkezdett helyreállni a hajam. A dúsabb érzés megmaradt, viszont a hajvégeim már nem voltak olyan szárazak. Puhábbá váltak és már nem néztek ki úgy, mint egy seprű. 
Ismét benizonyosodott amit már sokszor megtapasztaltam az utóbbi időben: a természetes szerektől és módszerekről először lehet, hogy úgy tűnik minden rosszabbra fordul, de ha türelmesek és kitartóak vagyunk, akkor annak meglesz az eredménye.

Összességében én tehát 10/10- re értékelném a 7scents Nuggela & Sulé sampont, mert a mellett, hogy hatékony, 100% - ban zöld, nem tartalmaz szulfátokat, szilikont ès parabéneket sem.