Ugrás a fő tartalomra

TESZT: 7scents Nuggela & Sulé 100% zöld sampon

   Hogy szalad az idő! Hamarosan vegánná válásom egy éves évfordulóját ünnepelhetem, természtesen stílszerűen egy vegán étteremben. Ez alatt az év alatt nagyon sokat tanultam magamról, a testemről, az ételekről és az alapanyagokról. Megtisztult a szervezetem és már én magam is tisztábban látok. Tudom mire van szükségem és mire nincs. Elképesztő, hogy mennyit lehet profitálni egy egyszerű étrendváltásból. Sosem gondoltam volna...
Mára pedig úgy érzem megértem arra is, hogy ezt az egészet egy magasabb szintre helyezzem és szép lassan felülvizsgáljam a fürdöszobaszekrényem tartalmát is. Hiszen hiába próbál tisztán étkezni az ember, ha közben a testápolókkal, tüsfürdőkket és szappanokkal ugyanúgy beviszi a kemikáliákat a szervezetébe. 
Egyre jobban a felé hajlok, hogy minél közelebb van valami a természetes formájához annál egészségesebb, így első körben igyekszem majd én magam elkészíteni a számomra szükséges termékeket, mint például az arc- vagy testradírt, arctisztítót és akár az ajakbalzsamot is. De vannak dolgok amiket ilyen módon nagyon költséges és macerás lenne elkészíteni. Ilyen mondjuk a testápoló, a hidratálókrém vagy a sampon. Ezeket időhiány miatt kénytelen leszek megvásárolni. 
Így második körben vegán- és naturkozmetikumokat forgalmazó márkákat kell keresnem. Ha pedig az ember szeretne valamit és tényleg, igazán szeretné, akkor az élet majd megadja neki. Így alig kezdtem el a keresgélést máris befutott egy megkeresés a 7scents nevű márkától, hogy tesztelném e a vegán samponjukat. Természetes, hogy igent mondtam.   A Nuggela & Sulé 100% Zöld sampon egy olyan vegán sampon, melyet kifejezetten a haj dússágának és protein mennyiségének növelésére fejlesztettek ki, így ideális a vegán és vegetáriánus életmódot folytatóknak. Erőteljes aktîv összetevőinek köszönhetően kellő mennyiségű tengeri- és növényi fehérjét tartalmaz ahhoz, hogy rendszeres használat mellett erős, dús és bársonyos hajat varázsoljon nekünk. 
  Azoknak akik még nem nagyon találkoztak adalékmentes vagy bio kozmetikumokkal elmondom, hogy teljesen mást fognak kapni, mint amit megszoktak. Ez elsőre talán csalódásnak élhető meg, de ha adunk időt arra, hogy megszokjuk már nem is fognak hiányozni azok az "extrák" amiket a sok- sok adalék hozzáadásával érnek el bizonyos termékeknél. Például a mindent betöltő brutális illatfelhő vagy a fokozott habzás.
Ennél a zöld samponnál is ez az első 2 dolog ami feltűnhet. Nagyon naturális és enyhe az illata, ami tökéletes összhangban van a csodálatos zöld színével és hogy használatkor picit nehezebben habzik fel, mint a megszokott samponjaink. Persze, hiszen hiányzik belőle a habzást fokozó adalék!

 Mielőtt megírtam volna ezt a teszet elhasználtam egy teljes üveg Nuggela & Sulé sampont, mert bevallom az elején kicsit összezavart a termék, így szükség volt a további tesztelésre.
  Első néhány alkalommal igazán semmi különöset nem érzetem. Mintha egy bármilyen semmi extra sampont használnék. Nem tett semmi pluszt a hajam állapotához, de el sem vett belőle, szóval folytattam tovább. 
Másfél hét után viszont elkezdtek megváltozni a dolgok. Egyre dúsabbnak éreztem a hajam, de ezzel egyidőben a hajvégeim szárazzá és meggyötörtté váltak. Bevallom ez a fajta változás igazán aggasztott, de gondoltam nem adom fel az első bökkenkőnél, hanem inkább csinálom még egy kis ideig. 
2 hetet húztam még így mire szépen lassan elkezdett helyreállni a hajam. A dúsabb érzés megmaradt, viszont a hajvégeim már nem voltak olyan szárazak. Puhábbá váltak és már nem néztek ki úgy, mint egy seprű. 
Ismét benizonyosodott amit már sokszor megtapasztaltam az utóbbi időben: a természetes szerektől és módszerekről először lehet, hogy úgy tűnik minden rosszabbra fordul, de ha türelmesek és kitartóak vagyunk, akkor annak meglesz az eredménye.

Összességében én tehát 10/10- re értékelném a 7scents Nuggela & Sulé sampont, mert a mellett, hogy hatékony, 100% - ban zöld, nem tartalmaz szulfátokat, szilikont ès parabéneket sem. 


  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü