2020. április 6., hétfő

Különleges indiai aranytej recept

    Ahogy azt a korábbi blogbejegyzésemben ígértem nektek elhoztam a fűszeres csodaitalom receptjét, mellyel igyekszem magam felvértezni a vírus ellen.
 Az aranytej, másnéven kurkumás tej gyakran használt Ajurvédikus ital Indiában, hiszen számos jótékony hatása van a szervezetre.



Többek között:


  • Bizonyított gyulladáscsökkentő hatása van

  • Méregteleníti a májat

  • Serkenti a vérkeringést

  • Segíti az emésztést

  • Lázcsillapító hatású

  • Növeli az antioxidánsokat a testünkben

  • Serkenti az agykapacitást, ezáltal csökkenti az Alzheimer kór kialakulásának az esélyét

  • Csökkenti a szívroham valószínűségét

  • Enyhíti a köszvényes panaszokat

  • Enyhíti a depressziót

  • Enyhíti az izületi problémákat

  Azt hiszem ezek mindegyike elég jó indok ahhoz, hogy rendszeresen fogyasszunk ebből a csodálatos italból. Legjobb ha lefekvés előtt kortyolgatjuk el, mivel nagyon jó nyugtató, ellazító hatása is van.




Hozzávalók:


  • 400ml kókusztej
  • 1 púpos teáskanál kurkuma
  • 1 késhegynyi őrölt bors (gyomorproblémákkal küzdők ezt az elemet hagyják el)
  • 1/2 teáskanal őrölt gyömbér
  • Csipetnyi őrölt fahéj
  • Csipetnyi őrölt kardamom
  • 1 teáskanál méz

  Egy kisebb lábasban összekeverjük a hozzávalókat a méz kivételével és közepes lángon lassan felforraljuk. Forrástól számitva 1-2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a mézet és pár percig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Mindenképp még melegen fogyasszuk el!