Ahogy azt a korábbi blogbejegyzésemben ígértem nektek elhoztam a fűszeres csodaitalom receptjét, mellyel igyekszem magam felvértezni a vírus ellen.
Az aranytej, másnéven kurkumás tej gyakran használt Ajurvédikus ital Indiában, hiszen számos jótékony hatása van a szervezetre.
Az aranytej, másnéven kurkumás tej gyakran használt Ajurvédikus ital Indiában, hiszen számos jótékony hatása van a szervezetre.
Többek között:
- Bizonyított gyulladáscsökkentő hatása van
- Méregteleníti a májat
- Serkenti a vérkeringést
- Segíti az emésztést
- Lázcsillapító hatású
- Növeli az antioxidánsokat a testünkben
- Serkenti az agykapacitást, ezáltal csökkenti az Alzheimer kór kialakulásának az esélyét
- Csökkenti a szívroham valószínűségét
- Enyhíti a köszvényes panaszokat
- Enyhíti a depressziót
- Enyhíti az izületi problémákat
Azt hiszem ezek mindegyike elég jó indok ahhoz, hogy rendszeresen fogyasszunk ebből a csodálatos italból. Legjobb ha lefekvés előtt kortyolgatjuk el, mivel nagyon jó nyugtató, ellazító hatása is van.
Hozzávalók:
- 400ml kókusztej
- 1 púpos teáskanál kurkuma
- 1 késhegynyi őrölt bors (gyomorproblémákkal küzdők ezt az elemet hagyják el)
- 1/2 teáskanal őrölt gyömbér
- Csipetnyi őrölt fahéj
- Csipetnyi őrölt kardamom
- 1 teáskanál méz
Egy kisebb lábasban összekeverjük a hozzávalókat a méz kivételével és közepes lángon lassan felforraljuk. Forrástól számitva 1-2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a mézet és pár percig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Mindenképp még melegen fogyasszuk el!
Mindenképp még melegen fogyasszuk el!